Külföld

„Vágd el a torkodat” – mondta kollégájának a brit miniszter, aki két hét után mondott le

rtl.hurtl.hu

2022. november 9. 6:32

Már harmadszorra távozik a kormányból Gavin Williamson kabinetminiszter vállalhatatlan viselkedése miatt.

Azt mondta egy magas rangú köztisztviselőnek Gavin Williamson, hogy „vágja el a saját torkát”, ezért két hét után le kellett mondania miniszteri pozíciójáról a politikusnak. Williamson úgy fogalmazott Twitteren, hogy a viselkedéséről szóló állítások „zavaró tényezővé” váltak, de igyekszik tisztázni magát.

A férfi korábban Theresa May és Boris Johnson kormányának is tagja volt, emlékeztet a Guardian. May is elküldte az akkori védelmi minisztert, oktatási miniszteri posztjáról pedig azért mondatta le Johnson, mert állítólag káromkodással teli üzeneteket küldött Wendy Morton volt főügyésznek, amiért nem hívták meg II. Erzsébet királynő temetésére.

Rishi Sunak miniszterelnök „nagy szomorúsággal” vette most tudomásul Williamson lemondását, és megköszönte neki támogatását, valamint hűségét. A férfit azért is bepanaszolták, mert „etikátlanul és erkölcstelenül” viselkedett, és befolyásosságával fenyegette a parlamenti képviselőket.

Korábban a kormány egy másik minisztere, Suella Braverman is botrányba keveredett. Ő azért, mert féltucatnyi bizalmas kormányzati iratot továbbított a kormány zárt e-mail-szervereiről személyes e-mail-címére az elmúlt hetekben.

Nyitókép: MTI / EPA / Neil Hall

#Külföld#brit#kormány#lemond#miniszter#fenyegetés#rishi sunak

Címlapról ajánljuk