Külföld

Hangfelismerő szoftverrel keresett gyerekpornót egy vak férfi Skóciában

rtl.hurtl.hu

2022. november 7. 16:20

A vak pedofil más pedofilokat kért meg arra, hogy mondják el neki, mi van a képeken.

Két év börtönre ítéltek Skóciában egy vak férfit, aki hangfelismerő alkalmazással keresett gyermekpornó-képeket a mobiltelefonján. Az 58 éves Guy Kibblewhite olyan szoftvert is használt, ami elmondta, hogy mi van a képeken, de más pedofilokkal is felvette a kapcsolatot, akikkel fotókat cserélt, vagy épp Skype-hívásban részletezték számára a képeken látottakat.

Kibblewhite-ot egy futár buktatta le, aki a férfi ablakán benézve a telefonja kijelzőjén egy 6-7 éves meztelen kisfiút látott, és értesítette a rendőröket. A nyomozás során 689 fotót és 67 videót találtak a telefonon, ezek között volt olyan is, amelyen egy mindössze egy hónapos gyermeket bántalmaztak.

A férfi védője szerint Kibblewhite-nak nem börtönre, hanem segítségre van szüksége. A vád szerint azonban, bár a fotók mennyisége más esetekkel összehasonlítva nem mondható nagynak, de a legszörnyűbbek között voltak, amelyekkel találkoztak, és azt is figyelembe vették, hogy a bűncselekményeket a férfi tíz éven át követte el. Látásának romlásával jelentős erőfeszítéseket tett azért, hogy a bűncselekményeket folytathassa – idézte a Daily Mail az elhangzottakat.

Guy Kibblewhite egyébként már nyolc évvel korábban is szerepelt a brit bulvársajtóban: vakvezető kutyája mentette meg a férfi diabéteszes menyasszonyának életét.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Külföld#pedofil#vak#skócia

Címlapról ajánljuk