Külföld

Szőrmét készíttettek gazdái egy golden retrieverből

rtl.hurtl.hu

2022. november 7. 14:55

A készítő megígérte, hogy nem szőnyegként használják majd a kutya maradványait.

Vitát robbantott ki az interneten az a gyászoló ausztrál család, akik miután elvesztették szeretett kedvencüket furcsa módot találtak arra, hogy örökre megőrizzék az emlékét – írja a MailOnline.

A melbourne-i székhelyű Chimera Taxidermy nevű vállalat egy videót osztott meg a közösségi médiában, amelyből kiderül, hogyan őrizték meg egy golden retriever bőrét és bundáját.

A gyönyörű, öreg golden retrievert szőrmeként őriztem meg a családjuk számára

– fűzték hozzá a bejegyzéshez. Elmagyarázták a követőiknek azt is, hogy „a szőrzetet bőrré alakították különböző vegyi anyagok segítségével, így a szőr nem hullik ki”, ami azt jelenti, hogy a szőrme jó állapotban marad az elkövetkező években is.

A számos értetlenkedő kommentet látván a készítő megosztott egy bejegyzést, amiben biztosított mindenkit arról, hogy a kutyus szőrméjét semmiképpen sem szőnyegként fogják használni a tulajdonosai.

Nem csináltam nappaliszőnyeget ebből a golden retrieverből. Csak örök emlékké teszem azok számára, akik fizikai ereklyét is szeretnének maguknak tudni kedvencükről

– mondta. Hozzátette, hogy a megrendelői között akadnak olyanok is, akik csak a szőrzet egy részét szeretnék eltenni emlékbe.


„Az általam megőrzött háziállatok nem padlószőnyegek. Fotók, nyakörvek és a tulajdonosok által megőrzött egyéb emlékek mellett tárolják ezeket a szőrméket. Ez ugyanolyan, mint egy urnát a polcon tárolni” – tette hozzá a vállalkozó.

Nyitókép: MailOnline

#Külföld#golden retriever#kutya#szőrme#emlék

Címlapról ajánljuk