Külföld

Kannibál csirkék borzolhatják a brit gazdák idegeit

rtl.hurtl.hu

2022. november 7. 11:36

Sok baromfi agresszív lesz a bezártság miatt, ekkor előfordulhat, hogy egymásnak esnek.

Az Egyesült Királyságban minden idők legnagyobb madárinfluenza-járványával küzdenek gazdák, akik attól félnek, hogy a fertőzés terjedését megelőzendő el- és lezárások miatt a csirkék dühösek lesznek és végső elkeseredésükben egymásnak is eshetnek.

Ha sok csirke egy helyen van és nem tudják kimozogni magukat, akkor feszültek lehetnek és előjöhet belőlük a kannibál hajlam.

idézi a Daily Star az egyik gazdát.

A baromfiállomány bezárása azonban szükségesnek tűnik, miután a járvány kitöréséről szóló jelentések egyre aggasztóbbak.

A potenciális ellenszerek és oltások nem lennének hatásosak a jelenlegi törzs ellen

– mondta a lapnak egy állatorvos.

Anthony Allen, a Cotswolds Chickens munkatársa azt mondta a BBC Radio 4-nek, hogy a vírus miatt szükségessé váló elzárások legnagyobb gondja, hogy a gazdáknak egyszerűen nincs elég helyük ahhoz, hogy hosszú ideig bezárva tartsák a jószágokat.

Allen elmondása szerint nem alaptalan attól félni, hogy a csirkék egymás ellen fordulhatnak, mentálisan ugyanis megviseli őket a bezártság.

Dr. Christine Middlemiss, az Egyesült Királyság főállatorvosa kijelentette, hogy jelenleg is komoly viták vannak azzal kapcsolatban van-e értelme beoltani a jelenlegi állományt az új, fejlesztés alatt álló vakcinával.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Külföld#csirke#madárinfluenza#kannibál#baromfi

Címlapról ajánljuk