Külföld

Hatmillió forintos rezsiszámlát kapott egy brit házaspár, miután intelligens mérőórákat szereltek fel házukban

rtl.hurtl.hu

2022. november 6. 14:12

Pedig spórolni akartak.

Stewart és Gayle Neely egy négyszobás lakásban élnek Kilmarnockban, Nagy-Britanniában. Nagyon odafigyelnek a rezsijükre: havonta 177 fontot (azaz mintegy 81 000 forintot) fizetnek a gázért és a villanyáramért a Daily Mail cikke szerint.

Ám amikor a rendőrként dolgozó Stewart múlt hétfőn bejelentkezett a szolgáltató online felületére, megdöbbenve tapasztalta, hogy egyik napról a másikra több mint 13 ezer fontra (mintegy 6 millió forintra) nőtt a számlaadósságuk, miközben előző nap még 190 font pluszban voltak.

A házaspár úgy véli, a zűrzavar akkor kezdődött, amikor néhány héttel korábban felszereltek egy intelligens mérőórát lakásukban. A cég csak akkor javította ki a hibát, amikor a Scotland's Sunday Mail című skót napilap magyarázatot kért a számlára. A vállalat bocsánatot kért a családtól, és kijavították a hibát. Jó szándékuk jeleként pedig 150 font jóváírást kaptak a számlájukra.

Nagy-Britanniában jelentősen nőtt a háztartások rezsije az utóbbi hónapokban, ami jelentős életszínvonal-csökkenést okoz.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#rezsiszámla

Címlapról ajánljuk