Külföld

Levágta a nővér a haldokló beteg lábfejét, hogy kiállítsa a boltjában

rtl.hurtl.hu

2022. november 5. 13:42

A beteg és az orvos engedélye nélkül amputálta a lábfejet. 

Eljárást indítottak egy 38 éves amerikai ápolónő ellen, aki levágta egy haldokló beteg lábfejét, hogy azt a család taxidermia boltjában állítsa ki – jelentette a helyi sajtó. Az ápolónő egy másik nővérnek elmondta, a lábfejet azzal a felirattal akarta kiállítani az üzletben, hogy „viseljetek csizmát gyerekek!”

A meg nem nevezett beteget márciusban szállították be a Wisconsin államban található Spring Valley egyik egészségügyi intézményébe, mindkét lábát érintő súlyos fagyási sérülésekkel. Május végére az orvosok biztosak voltak benne, hogy a beteg már közel áll a halálhoz.

Mary K. Brown május 27-én vágta le a férfi jobb lábfejét, a beteg beleegyezése nélkül, és úgy, hogy arról az orvosok sem tudtak. Az elhalt lábfejet a beszámolók szerint már alig tartotta valami a lábához.

Az esetet látta egy másik nővér, akinek elmondása szerint a férfi összeszorította a kezét, és keservesen nyögött, amikor Brown levágta a lábfejét. Később egy másik ápolónőnek azt mondta, hogy mindent érzett, és szörnyű fájdalmai voltak – derült ki a bíróságra benyújtott iratokból, amit WQOW nevű helyi televízió szerzett meg.

A nő a rendőröknek azt állította, csak segíteni akart, és azért vágta le a férfi lábfejét, hogy kényelmesebbé tegye számára az életet, hozzátéve, hogy a helyében ő is ezt akarta volna. Azt nem lehet tudni, hogy a beteg azóta meghalt-e.

A nő ellen egyebek mellett súlyos testi sértés és idős beteg fizikai bántalmazása miatt emeltek vádat. Tárgyalás várhatóan december elején kezdődik, és több évtizedig tartó börtönbüntetést is kaphat, ha bűnösnek találják.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

 

#Külföld#kórház#lábfej#nővér#ápolónő#levágta#amputáció#bíróság#vádemelés#egyesült államok

Címlapról ajánljuk