Külföld

Fiatal fehér cápa harapott meg egy strandoló nőt Kaliforniában

rtl.hurtl.hu

2022. november 5. 13:55

Az életmentők szerint ez volt az első cápatámadás a környéken.

Szúrt sebekkel és más sérülésekkel kezeltek egy 50 éves nőt, miután megharapta őt egy fiatal fehér cápa a kaliforniai Del Mar strandon – írja a People

Jon Elderbrock, a Del Mar-i vízimentők főnöke a FOX-nak elmondta, hogy a cápatámadás pénteken nem sokkal délelőtt 10 óra után történt, miközben a nő a társával úszott a szörfösök által gyakran látogatott strandon. A nő jelenleg stabil állapotban fekszik a La Jolla-i Scripps Memorial kórházban.

Bár az életmentők az NBC 7-nek azt mondták, hogy ez volt az első cápaharapásos incidens a környéken, a FOX arról számolt be, hogy a strandot várhatóan legalább 48 órára lezárják egy mérföld hosszan mindkét irányban.

A vízimentők főnöke nyilatkozatában elmondta: a cápák és az emberek közti interakciók egyre gyakoribbak, ez pedig szükségessé teszi a terület szoros megfigyelését. Hozzátette: a fiatal fehér cápa megjelenése ritka, a pénteki esetet pedig rendkívülinek nevezte. 

Egy ausztrál kutatók által 2021-ben végzett tanulmány szerint a fehér cápák vagy teljesen színvakok, vagy korlátozott színérzékeléssel rendelkeznek, ami hozzájárul ahhoz, hogy képtelenek különbséget tenni az emberek, a fókák és a rozmárok között.

Kedden egy fiatal fehér cápát mosott holtan a víz San Diego környékén, a kaliforniai Torrey Pines közelében, mindössze három mérföldre a pénteki támadás helyszínétől. A Torrey Pines State Natural Reserve & State Beach a közösségi médiában közzétett bejegyzésében hozta nyilvánosságra, hogy a cápa egy a horgászat során szerzett sérülésekbe halt bele.

Nyitókép: MTI/EPA/Alnitak

#Külföld#cápa#fehér cápa#cápatámadás#kalifornia#del mar#strand#szúrás#harapás

Címlapról ajánljuk