Külföld

„Bárcsak ne nyertem volna meg” – rémálommá vált a rekord lottónyeremény

rtl.hurtl.hu

2022. november 5. 10:02

Egy 32 éves indiai férfi családját elárasztották a pénzkéregető emberek. Már az utcára sem mer kimenni, félti felesége és kisgyereke biztonságát. 

Álomból rémálommá vált a lottónyeremény egy 32 éves indiai férfi számára, aki 250 millió rúpiát, azaz átszámítva nagyjából 1,2 milliárd forintot nyert Kerala állam lottóján – írta a BBC. Ez minden idők legnagyobb lottónyereménye volt az államban, de a hatalmas összegre pár nap múlva Anoop B. már átokként kezdett el tekinteni.

Bárcsak ne nyertem volna. A harmadik nyeremény sokkal jobb lett volna

– mondta a férfi egy héttel azután, hogy nyert. Két hónappal később még nagyob csapásként éli meg, hogy gazdag lett. Amikor a BBC megkereste, alig akart beszélni, mert mint mondta, minden egyes róla szóló cikk után pénzkérő emberek rohamozzák meg, és még azt sem engedte, hogy fotót közöljenek róla.

A fuvarozásból élő férfi a BBC-nek elmondta, hogy még két hónap sem volt elég arra, hogy feldolgozza, mi történt. Heteken át emberek százai jelentek meg a házuknál, hogy pénzt kérjenek, és sokan fel voltak háborodva, amikor nem adtak nekik. 

Egy férfi egész nap a házunkban ült, azt követelve, hogy vegyek neki egy motort. Mindenki azt hiszi, hogy ingyen kaptam a pénzt, nem tettem érte semmit, és nem értik, miért nem adok nekik egy keveset.

Elmondása szerint sok közeli barátja és hozzátartozója nem áll szóba velük, és még most is félve megy ki az utcára, attól tartva, hogy felismerik, és pénzt kezdenek el követelni tőle. Mint elmondta, a boltban még visszajárót sem akarnak adni neki, azzal, hogy úgyis van egy csomó pénze.

Egy másik indiai lottónyertes, egy szintén fuvarozásból élő 59 éves férfi egy televíziós műsorban adott tanácsokat Anoopnak, miután neki is hasonló szenvedésben volt része a nyeremény miatt. A Jayapalan nevű férfi elmondta, hogy a barátokból ellenségek lettek,  „sokan még mindig dühösek, amiért nem kaptak pénzt”. Az őt ért fenyegetések miatt be kellett kameráznia a házát, és rendőrségi feljelentések is kénytelen volt tenni.

Anoop a BBC-nek elmondta, azt tervezi, hogy a következő években egyáltalán nem nyúl a nyereményhez, míg ki nem találja, hogy mit is tesz a hatalmas összeggel.

Nyitókép: Illusztráció. Achim Sass / GettyImages

 

#Külföld#lottó#lottónyeremény#india

Címlapról ajánljuk