Külföld

Videó: Átgázolt Bolsonaro útlezáró hívein egy autós

rtl.hurtl.hu

2022. november 3. 12:45

Az esetről több videó is készült. 

Letartóztattak egy 28 éves férfit Brazíliában, miután autójával áthajtott az elnökválasztáson kikapott brazil elnök, Jair Bolsonaro hívein, akik eltorlaszoltak egy autópályát – jelentette a helyi sajtó. Az esetről több videófelvétel is készült. A videókon látni, ahogy a brazil zászlókat lobogtató tömegen áthajt egy kis fehér autó, és többen a levegőbe repülnek, ahogy a jármű nekik hajt, és legalább két emberen át is hajtott. 


A G1 brazil televízió cikke szerint 17 embert ütött el az autós, köztük három rendőrt, valamint kettő, 11 év körüli kislányt. A CNN Brasil információi szerint 15 ember sérült meg, és közülük négyen szenvedtek súlyos sérüléseket. Az esetnek nem volt halálos áldozata. 


Az autós megállt, miután áthajtott a tömegen, és a rendőrségnek kellett kimentenie a dühös tüntetők gyűrűjéből. Egy rendőrtiszt a G1-nek elmondta:

Attól tartottunk, hogy a tüntetők meg fogják lincselni.

A férfit – aki mellett egy nő ült az autóban – letartóztatták, és gyilkossági kísérlet miatt indítottak eljárást ellene.

A CNN Brasilnak sikerült beszélnie a sofőr anyjával, aki azt mondta, hogy fia nem szándékosan hajtott bele a tömegbe. Elmondása szerint az eset előtt a tüntetőkkel vitatkozott, mert tovább akart menni, de elkezdték ütni, és ekkor ijedtében lekapta a lábát a kuplungról, és az egyesben lévő autó ekkor előre lendült.

Lula da Silva 2,1 millió szavazattal – 50,9:49,1 arányban – nyerte meg a vasárnapi választás. A Bolsonaro-hívek később több autópályát is lezártak szerte Brazíliában, és a katonaság közbelépését követelték. A volt elnök egy ideig bezárkózva hallgatott és nem ismerte el a vereségét, de végül úgy döntött, hogy felszólítja a választóit, hogy fejezzék be az útlezárásokat és tüntessenek törvényes módon.

Nyitókép: YouTube/UOL

#Külföld#brazília#tüntetés#útlezárás#gázolás

Címlapról ajánljuk