Külföld

Legalább 130 halott az indiai hídomlásban

rtl.hurtl.hu

2022. október 31. 5:54

Az áldozatok között sok gyerek van. 

Az indiai hatóságok közlése szerint legalább 130-ra emelkedett az indiai hídomlás halálos áldozatainak száma, és a halottak között sok gyerek van – írta a Guardian. Ahogy arról az rtl.hu is beszámolt, az indai Gudzsarát államban vasárnap egy gyarmati időkből származó függőhíd szakadt le, és sokan a folyóba estek.

A Morbi városban található, a Manccsu-folyón átívelő gyaloghídon nagyjából négyszázan voltak, amikor leszakadt. A nagyjából százéves hidat mindössze öt napja nyitották meg újra a forgalom előtt egy felújítást követően.

Egy szemtanú elmondta:

Elpattantak a kábelek, és a híd pillanatok alatt leszakadt. Az emberek egymásnak este, és a vízbe zuhantak.

A hídon sok család volt a tragédia idején, és a halottak között sok kisgyerek is van – mondták el szemtanúk a helyi sajtónak. A sérülteket kezelő kórház alkalmazottjai szintén arról számoltak be, hogy sok gyerek halt meg, de pontos számot egyelőre nem lehet tudni.

A mentőalakulatok a beszámolók szerint már csak halottakat keresnek. Nagyjából 77 sérültet ápolnak a helyi kórházakban.

Nyitókép: Videofelvételről készített kép, amelyen mentők dolgoznak a helyszínen 2022. október 30-án, miután leszakadt egy közelmúltban felújított függőhíd a Maccsu folyó fölött, az indiai Gudzsarát államben fekvő városban, Morbiban. Fotó: MTI/AP/Radzses Ambalija

#Külföld#india#híd#leszakadt#hídomlás#halottak

Címlapról ajánljuk