Külföld

Három benzinbombát lőtt a doveri menekülttáborra egy férfi, aztán egy benzinkúton véget vetett életének

rtl.hurtl.hu

2022. október 30. 14:23

Videó is készült a megrázó esetről.

Benzinbombákat erősített tűzijátékokra, és a doveri menekülttábor központi épületére lőtte őket egy férfi, számolt be a Daily Mail. A három bomba kilövése után egy közeli benzinkúthoz hajtott, ahol véget vetett saját életének. Meg nem erősített hírek szerint felakasztotta magát.

A férfi egy nappal azután követte el tettét, hogy egy nagyobb csoport – 990 – menekült érkezett a központba. A három bomba közül egy nem robbant be, a másik kettő viszont elég volt ahhoz, hogy kigyulladjon az épület.

A kiérkező tűzoltók hamarosan eloltották a tüzet. Áldozatokról egyelőre nem tudni: a rendőrség kordonnal vette körbe a területet, a brit hatóságok pedig azt mondták, hogy egyelőre túl korai nyilatkozniuk az incidensről.

Idén eddig összesen 40 ezer bevándorló érkezett az Egyesült Királyságba. Korábban civil szervezetek többször is felszólaltak a befogadóközpontokon uralkodó, szerintük elégtelen körülmények ellen.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Nyitókép: Twitter

#Külföld#Dover#menekült#tábor#bomba#tűzijáték#öngyilkosság

Címlapról ajánljuk