Külföld

Arra ébredt egy kolozsvári család, hogy egy külföldi férfi fekszik a nappalijukban a kanapén

rtl.hurtl.hu

2022. október 26. 18:43

A bulizó idegen nagyon eltéveszthette a házszámot.

Vasárnap reggel egy kolozsvári család arra ébredt, hogy egy külföldi turista alszik a házuk földszintjén, a kanapén – írja a Transtelex.

A román Libertatea portálnak elmondták: udvari térfigyelő kamerájukkal rekonstruálták az esetet, a felvételek tanúsága szerint éjjel három óra körül az utcán jelent meg a férfi, aki nagyon lassan sétált, kezében a telefonjával. Körülnézett, majd a házuk felé vette az irányt, és amikor látta, hogy a kapu zárva van, átugrott a kerítésen és bement a házba, aminek nyitva volt a bejárata. A sportcipőjét a bejáratnál hagyta, majd odament a kanapéhoz és lefeküdt.

A háziak eközben az emeleten aludtak gyerekeikkel – a férj a nagyobbik fiukkal az egyik szobában, a feleség a kisebbel a másikban. A férfi hajnal négy óra körül lement a földszintre, hogy igyon egy pohár vizet, és amikor visszafordult, látta a hívatlan vendéget a kanapén, de azt hitte, a felesége az. Még viccelődött is vele, hogy magára hagyta a kicsit, de nem érkezett válasz, így a férj elkönyvelte, hogy mélyen alszik, és visszament az emeletre.

Reggel hét órakor a felesége ébresztette rémülten, hogy valaki alszik a kanapéjukon. A férj lement, a „vendég” pedig kábán ébredezett, a telefonját kereste, valamit angolul mormogott és értetlenül nézett ki az ablakon. A házigazda azt kérte, hogy távozzon, ne kelljen kihívni a rendőrséget. A fiatalember felvette a nadrágját, fogta a kabátját és a táskáját, felhúzta a cipőjét, az udvaron gyorsan felöltözött, majd a kapu előtt megfordult, bocsánatot kért és eltűnt.

A háziasszony azt mondta: utólag már sajnálja, hogy nem főzött neki egy kávét és nem kérdezték ki, hogyan kötött ki a kanapéjukon, de abban a pillanatban eléggé meg voltak ijedve. Valószínűnek tartják, hogy a turista egy közeli klubban bulizott, majd keresett egy közeli szálláshelyet és rátalált a szomszédjukban lévő – egyébként egy ideje már zárva tartó – panzióra, de eltévesztette a címet.

#Külföld#románia#kolozsvár#betörés

Címlapról ajánljuk