Külföld

Két embert megölt, és hetet megsebesített egy fegyveres egy missouri középiskolában

rtl.hurtl.hu

2022. október 24. 21:39

Vele pedig a rendőrök végeztek.

Két embert megölt és legalább hetet megsebesített az a fegyveres, aki egy St. Louis-i (Missouri állam) középiskolában nyitott tüzet hétfőn. A rendőrök helyi idő szerint 9 óra után értek a helyszínre, ahol gyorsan feltartóztatták, majd tűzharcban lelőtték a férfit.

Az egyik áldozat a rendőrség tájékoztatása szerint egy felnőtt nő, aki a kórházban halt meg, a másik egy tizenéves lány, aki a helyszínen vesztette életét. A támadó is a kórházban halt meg, róla annyit árultak el, hogy húsz év körüli személy. Az egyelőre nem tisztázott, hogy mi köze volt az intézményhez.

Az iskola matematikatanára elmondta: lövéseket hallott az osztályterem előtt, majd egy golyó betörte az ajtóüveget. Egy férfi hangját hallotta, aki azt mondta: mind meg fognak halni. Egy kilencedik osztályos diák pedig arról beszélt, hogy a tanterem egyik sarkába húzódtak, és próbáltak nem mozdulni, miközben a támadó az ajtót ütötte.

Az épületből kimenekített diákok órákkal később egy másik iskolában találkozhattak a szüleikkel – írta a New York Times.

Nyitókép (illusztráció): Michael B. Thomas/Getty Images

#Külföld#lövöldözés#amerikai egyesült államok#Missouri#iskolai lövöldözés

Címlapról ajánljuk