Külföld

Méheket uszított a rendőrökre egy nő, hogy megvédjen valakit a kilakoltatástól

rtl.hurtl.hu

2022. október 21. 18:43

Pedig a helyszínre érkező több seriffhelyettes is allergiás volt a méhcsipésre.

Méhrajt uszított a seriffhelyettesekre egy massachusettsi férfi kilakoltatása ellen tiltakozó nő az Egyesült Államokban, akit többszörös testi sértéssel és veszélyes fegyverrel elkövetett bántalmazással vádolnak – írta a Vice az AP és a Reuters alapján.

Az 55 éves Rorie Woods egy, a Springield városában élő férfi védelmére kelt, aki évek óta pereskedik kilakoltatása ellen.

A vádirat szerint a seriffhelyettesek múlt hét szerdán érkeztek a férfi lakásához végrehajtani a kilakoltatási végzést, amikor a hivatásos méhész saját családi autójával, utánfutót húzva érkezett a helyszínre.

Woods kiszállt az autóból, rázni kezdte az utánfutón lévő méhkasokat, majd szabadjára engedett több száz zaklatott méhet.

A felhergelt állatok több tisztviselőre is rátámadtak. A jelentés szerint mikor közölték Woodsszal, hogy a jelenlévők közül nem egy seriffhelyettes allergiás a méhcsípésre, a nő - aki közben felvette méhészruháját - csak annyit felelt: 

Ó, szóval allergiásak? Annál jobb.

Egy embert kórházba kellett szállítani. Robert Hoffman seriffhelyettes szerint a vád alá helyezett nő sokkal szigorúbb büntetést is kaphatott volna, ha a dolgok még rosszabbul alakulnak.

A seriffhelyettes hozzátette:

Támogatom az állampolgárok békés tüntetéshez való jogát, de ha valaki átlépi a határt és veszélybe sodorja a kollégáimat, biztosra veheti, hogy őrizetbe vesszük.

Rorie Woods és más, a kilakoltatás ellen tiltakozó aktivisták azt állítják, csupán egy jogtalan kilakoltatást próbáltak megakadályozni, a lakás tulajdonosa másnap ugyanis benyújtotta a bíróságnak magáncsődöt igazoló dokumentumot.

A ház egyébként öt hálószobás és 1,3 millió dollárt ér.

A vád alá helyezett nő ártatlannak vallotta magát. Woodsot a meghallgatás után óvadék nélkül elengedték, ahogy a méhek is szabad lábon védekeznek.

Nyitókép: Hampden megyei seriffhivatal

#Külföld#méhcsípés#allergia#sheriff

Címlapról ajánljuk