Külföld

Nyilvánosságra hozták a brutálisan meggyilkolt 12 éves kislányról készült utolsó felvételt

rtl.hurtl.hu

2022. október 17. 8:48

A gyereket összekötözött kezekkel és lábakkal, arcán ragasztószalaggal találták meg egy bőröndben, nem messze párizsi otthonától. Testén számokat helyeztek el. 

Múlt héten egy 12 éves kislány, Lola holttestét találták meg egy bőröndben Párizsban, nem messze otthonától. A gyerek arcát ragasztószalag borította, kezeit és lábait összekötözték, nyakán több vágást találtak. A francia BFMTV által idézett rendőrségi forrás szerint a gyerek holttestén az 1 és a 0 számokat is felfedezték, ezekről sokat nem lehet tudni, csak hogy azokat nem festették vagy vágták, hanem egy eszközzel helyezték el a gyerek földi maradványain.

A kislány pénteken nem érkezett haza az iskolából, szülei azonnal bejelentették eltűnését a rendőrségen. A nyomozók házuk pincéjében emberrablásra utaló nyomokat találtak, majd a térfigyelő kamerák felvételein egy nőre lettek figyelmesek, aki egy bőröndöt cipelt. 

A DailyMail írta meg, hogy nyilvánosságra hozták a kislányról életében készült utolsó felvételt, amelyet egy biztonsági kamera készített. A lap szerint a szombati boncolás megállapította, hogy a gyerek fulladásos halált halt.

A biztonsági kamera nyilvánosságra hozott felvételén látszik, hogy a kislány fehér ruhában, egy iskolatáskának tűnő tárgyat cipelve besétál az épületbe egy nő mögött, akit a szemtanúk később a bőröndöt cipelve látták.

A gyanúsítottat – aki a térfigyelő kamerák felvételein fehér tornacipőt, világos nadrágot és szürke pulóvert viselt – szombat reggel tartóztatták le Bois-Colombe-ban a nővérével együtt a FranceInfo egy, az ügyet jól ismerő forrása szerint.  A gyanúsított és testvére is a húszas éveiben jár.

A rendőrök úgy vélik, hogy a biztonsági kamera felvételén látható bőrönd ugyanaz a bőrönd, amelyet később, néhány utcával messzebb találtak meg, benne a gyerek földi maradványaival. Egy környékbeli lakos a BFMTV-nek elmondta: Lola eltűnése előtt két órával látta a gyanúsítottat, amint a bőröndöt vonszolja.

Láttuk, ahogy bement az épületbe, teljesen egyedül volt... Fél órával később láttuk a bőrönddel, mindenkivel beszélt egy kicsit, úgy tűnt, mintha kicsit őrült lenne

 – mondta a lakó, aki hozzátette: a gyanúsított az utcán hagyta a bőröndöt, miközben lazán besétált egy cukrászdába, és vett egy péksüteményt, majd elvonszolta a táskát.


A hivatalos közlés szerint a francia rendőrség több embert őrizetbe vett, köztük a női gyanúsítottat, akit láttak a bőrönddel, és azt a hajléktalan férfit, aki jelentette, hogy megtalálta Lola holttestét. Az ügyész megerősítette a BFMTV-nek, hogy a kislány otthonának egyik alagsori szobájában dulakodásra utaló nyomokat találtak.

A Twitterre ez a videó került fel a helyszínelésről:


Nyitókép: Google Street View

#Külföld#gyilkosság#bőrönd#gyerekgyilkosság#térfigyelő kamera

Címlapról ajánljuk