Külföld

Veszélyben van, alig hagyhatja el a palotát a 18 éves holland koronahercegnő, Amália

rtl.hurtl.hu

2022. október 14. 8:05

Vilmos Sándor holland király legidősebb lánya visszaköltözött a hágai Huis ten Bosch királyi palotába.

A holland királyi család közlése szerint a 18 éves Katalin Amália hercegnőnek ki kellett költöznie amszterdami diáklakásából biztonságát veszélyeztető fenyegetések miatt, számolt be a Guardian.

A holland trónörökös csak óráira fog bejárni az amszterdami egyetemre. Willem-Alexander király csütörtöki svédországi állami látogatásán „nagyon nehéz” helyzetről beszélt, míg az ANP idézte Maxima királynőt, aki szerint a hercegnő „alig tudja elhagyni a házat”.

Ez súlyos következményekkel jár az életére nézve. Nem Amszterdamban él, és azt is jelenti, hogy nem igazán tud kimenni a szabadba

 – tette hozzá Maxima királynő.

Amália hercegnő szeptemberben kezdte meg tanulmányait az Amszterdami Egyetemen, és egy amszterdami lakásba költözött, a biztonsága miatti aggodalmak miatt azonban vissza kellett költöznie a hágai Huis ten Bosch királyi palotába.

A következmények nagyon nehezek számára. Nincs számára diákélet, mint a többi diáknak... Nem jó dolog látni, hogy a gyermeked így él. Egyetemre járhat, de ennyi

 – mondta Maxima királynő.

Amália hercegnő politológiából, pszichológiából, jogból és közgazdaságtanból szerez alapdiplomát.

A fenyegetések természetéről nem közöltek részleteket, azonban a múlt hónapban több holland médium is arról számolt be, hogy a hercegnő körül fokozták a biztonsági intézkedéseket, mivel attól tartanak, hogy bűnbandák célba vehetik őt emberrablás vagy támadás céljából.

Mark Rutte miniszterelnök szörnyűnek nevezte a helyzetet, és azt mondta, hogy nagyon aggódik, adta hírül a holland közszolgálati televízió, az NOS.

Garantálom, hogy biztonsági szolgálataink éjjel-nappal dolgoznak, hogy biztosítsák a biztonságát

– tweetelte hollandul Dilan Yesilgoz-Zegerius igazságügyi és biztonsági miniszter.

A De Telegraaf című lap szeptemberben számolt be róla, hogy megerősítették a koronahercegnő körüli biztonsági intézkedéseket, mert attól tartanak, hogy bűnözők célpontjává válhat.

Nyitókép: Patrick van Katwijk / WireImage

#Külföld#hollandia#fenyegetés#amália hercegnő

Címlapról ajánljuk