Külföld

Se tiszteletadás, se sajtótájékoztató – szokatlanul hűvös fogadtatásban részesítette Orbán Viktort a német kancellár

rtl.hurtl.hu

2022. október 13. 10:24

Látványos leminősítés.

A bevett protokollal ellentétben se a katonai tiszteletadást, se a közös sajtótájékoztatót nem kapta meg Orbán Viktor berlini látogatása során Olaf Scholz kancellártól, írja a Politico.

A lap emlékeztet, hogy a Benelux-közösség, valamint több tagállam is arra sürgette az Európai Bizottságot, hogy elegendőek-e a korrupció felszámolására irányuló intézkedések Magyarországon. A németek is társultak hozzájuk.

A német külügyi szóvivő még szerdán beszélt arról, Németország üdvözli, hogy folyamatban van a jogállami eljárás Magyarországgal szemben. A kormánykoalíció tagjai többször is jelezték, hogy keményebben fogják számon kérni a jogállamiságot Magyarországon, mint Angela Merkel.

Orbán Viktor helyi lapoknak nyilatkozva elismerte, hogy nehéz tárgyaláson van túl Scholzcal. „Jó volt beszélni vele. Az, hogy nem értem el semmit, más kérdés” – mondta. A két fél nem ért egyet a migráció, valamint az EU-reformok ügyeiben sem. Korábban az RTL Híradó arról is beszámolt, hogy Orbánt tüntetők is várták Berlinben.

Nyitókép:  RTL Híradó

#Külföld#németország#orbán viktor#látogatás#fogadtatás#olaf scholz

Címlapról ajánljuk