Külföld

Felgyújtotta a barátnőjét, 21 évvel később most gyilkosságért áll bíróság elé

rtl.hurtl.hu

2022. október 12. 10:22

A nő az eset után 21 évvel halt meg az égési sérülések miatt. 

Gyilkosság vádjával állítottak bíróság elé egy 58 éves brit férfit, aki 1998-ban benzinnel leöntötte, majd felgyújtott barátnőjét, és aki az eset után 21 évvel halt meg. Az ügyészség szerint a nő halálát az égési sérülései okozták – jelentette a helyi sajtó.

Jacqueline Kirk a teste 35 százalékán szenvedett égési sérüléseket, miután Steven Craig felgyújtotta. A nő akkor túlélte a támadást, amiben az arca, nyaka és mellkasa is összeégett. Kirköt akkor életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol nyolc hónapon át kezelték, és 14 műtéten esett át, köztük gégemetszésen, hogy tudjon lélegezni.

Két évvel később Craiget életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt elítélték a nő felgyújtása miatt.

Kirk 2019 augusztusában, 62 évesen halt meg egy kórházban. A nő ritka rekeszizom szakadást szenvedett, de az égési sérülései miatt az orvosok nem tudták megműteni, és ezért másnap meghalt.

Az ügyészség ezért emberölés miatt emelt vádat Craig ellen, azzal érvelve, hogy a nő halálát legalább részben égési sérülései okozták. Az ügyészség szerint a rekeszizom szakadása is a támadás késői eredménye volt, valamint az is, hogy olyan rossz egészségügyi állapotban volt, hogy nem tudták megműteni.

A per várhatóan három hétig fog tartani.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#gyilkosság#emberölés#felgyújtotta#egyesült királyság#bíróság#ügyészség

Címlapról ajánljuk