Az EU-ból egyedüliként moszkvai energiakonferencián vesz részt Szijjártó PéterCsupa olyan emberrel panelbeszélget, akik a nyugati szankciós listákon szerepelnek.
Külföld

Az EU-ból egyedüliként moszkvai energiakonferencián vesz részt Szijjártó Péter

rtl.hurtl.hu

2022. október 10. 16:33

Csupa olyan emberrel panelbeszélget, akik a nyugati szankciós listákon szerepelnek. 

Szijjártó Péter csütörtökön Moszkvában részt vesz az Orosz Energiahét egyik panelbeszélgetésén, aminek címe „Globális energiatrendek: ma és holnap” – írja a 444.

A magyar külügyminiszteren kívül csupa olyan szereplője lesz a beszélgetésnek, akik a nyugati szankciós listákon szerepelnek: az orosz miniszterelnök-helyettes mellett a Gazprom Neft, a Novatek és a VEB.RF vezetői.

Az Orosz Energiahét honlapján Vlagyimir Putyin elnök köszönti a résztvevőket azzal, hogy Oroszország „megbízható és felelősségteljes energiaexportőr, annak ellenére is, hogy évek óta példátlan nyomást helyeznek az országra”.

A konferencia programja alapján Szijjártó Péter lesz az egyetlen EU-ból érkező résztvevő. A panelbeszélgetés témája a leírás szerint az lesz, hogy „egyes országok és koalíciók azzal súlyosbítják a geopolitikai helyzetet, hogy az energiához való hozzáférést összekötik a nemzetközi politikai kapcsolatokkal”.

Nyitókép: MTI/KKM

#Külföld#szijjártó péter#oroszország#energia#európai unió

Címlapról ajánljuk