Szívszorító csoda: karcolások nélkül élte túl ez a kislány a borzalmas thaiföldi óvodai mészárlástA hároméves Paweenuch Supolwong egy takaróba burkolózva aludta át, ahogy az ámokfutó rendőr kivégezte 24 óvodás társát.
Külföld

Szívszorító csoda: karcolások nélkül élte túl ez a kislány a borzalmas thaiföldi óvodai mészárlást

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 9. 14:12

A hároméves Paweenuch Supolwong egy takaróba burkolózva aludta át, ahogy az ámokfutó rendőr kivégezte 24 óvodás társát.

Csodával határos módon túlélte a thaiföldi óvodai mészárlást egy hároméves kislány, írja a Sky News. Paweenuch Supolwong sértetlenül úszta meg a csütörtöki támadást, amelynek során a volt rendőr, Panya Khamrap 36 embert ölt meg, köztük 24 óvodás gyermeket, akik éppen délutáni alvásidejüket töltötték. Az ámokfutó rendőr az óvodából való távozása után hazament, majd otthon lelőtte feleségét és gyermekét, végül végzett magával is, közölte a rendőrség.

Ezzel kettőre emelkedett a mészárlást túlélő gyerekek száma. Mint arról korábban az rtl.hu is beszámolt, egy kisfiú, Sumaee súlyosan megsérült ugyan, de életben maradt: a támadó kétszer is megszúrta és fejbe is lőtte, de az idegsebészek sikeresen eltávolították a két golyót a fejéből.

Thaiföld legszörnyűbb tömeggyilkossága az Uthai Sawan nevű kisváros óvodájában történt. Paweenuch mélyen, a falnak fordulva aludt legjobb barátja mellett, amikor a támadó berontott az épületbe. A kislány semmit sem látott vagy hallott a történtekből. Valószínűleg annak köszönheti az életét, hogy a támadó azt hitte, hogy már halott.

A mentők úgy vitték ki a hároméves kislányt az óvodából, hogy a szemét eltakarták, hogy ne lássa a mészárlás vérbe fagyott áldozatait.

A thai uralkodó meglátogatta a vérengzés helyszínét, míg a kormány bejelentette, hogy temetési segélyt ad az áldozatok  családjainak. Bangkokból egy traumaszakértő csoport érkezett Uthai Sawanba, hogy a helyi mentálhigiénés szakemberekkel együtt nyújtsanak segítséget a hozzátartozóknak.

Nyitókép: Paweenuch Supolwong az édesanyjával – Fotó: Sakchai Lalit / AP

 

#Külföld#thaiföld#thaiföldi vérengzés#óvoda#túlélő

Címlapról ajánljuk