Külföld

A thaiföldi vérengzést túlélő egyetlen óvodást megszúrták a fején, és kétszer meglőtték – megszólalt az anya

rtl.hurtl.hu

2022. október 7. 10:50

A Sumaee nevű kisfiú a tragédia reggelén azért könyörgött, hogy ne kelljen óvodába mennie.

Csütörtökön helyi idő szerint nem sokkal dél után egy ámokfutó rontott be egy thaiföldi óvodába. A gyerekeket egymás után lőtte agyon, összesen 23 két és három év közötti kicsit mészárolt le. Az áldozatok között van két óvónő, az egyikük nyolc hónapos terhes volt.

Az ámokfutó, egy rendőr, akit tavaly droghasználat miatt rúgtak ki a rendőrségtől, elmenekült a helyszínről, majd hazament, ahol megölte a feleségét, a saját gyermekét és végül magával is végzett.

A Sky News helyszíni riportja szerint a mészárlás miatt elviselhetetlen fájdalmat élnek át az ott élő emberek. A hűtött halottas kocsikból egyesével viszik a gyerekek koporsóit az Udon Than-i kórházba. 

A támadást egyetlen gyerek élte túl, Sumaee, akinek a fejét az elkövető késsel megszúrta, majd kétszer rá is lőtt. A kisfiú a Nong Bua Lamphu kórházban fekszik, a portálnak sikerült beszélnie a kisfiú édesanyjával, Joy-jal.

Az anyuka elmondta a riporternek, hogy az elkövető megszúrta a fia fejét, majd rá is lőtt. Az idegsebészek két golyót távolítottak el a kicsi koponyájából.

Amikor az édesanya megtudta, mi történt az óvodában, elájult, de amikor magához tért, a férje szólt neki, hogy a fiát egy mentőcsapat vitte el. Joynak sikerült elérnie a mentőt, és a fiával együtt ment a kórházba.

A mentőautóban tartottam a lábát, és próbáltam mondani neki, hogy legyen erős.

– idézte fel sírva a szörnyű pillanatokat. A nő azóta is a tragédia reggelén történteket pörgeti vissza a fejében. Az anya emlékszik, hogy Sumaee reggel könyörgött, hogy ne kelljen ma óvodába mennie, de ő hajthatatlan volt. A súlyos fennakadásokat okozó esőzés miatt aznap jóval kevesebb kisgyereket vittek óvodába, mint egyébként.

Nyitókép: Sirachai Arunrugstichai / Getty Images

#Külföld#thaiföldi vérengzés#thaiföld#gyilkosság#ámokfutás

Címlapról ajánljuk