Külföld

„Küldetést teljesít” – titokzatos, megszállott sorozatgyilkosra vadásznak Kaliforniában, eddig hat embert ölt meg

rtl.hurtl.hu

2022. október 9. 14:26

Egyelőre nem találják a nyomát.

Kiderült, hogy ugyanaz a férfi követhetett el hat gyilkosságot tavaly április óta Kaliforniában, tudatta a rendőrség az NPR-ral. A férfit egy hetedik lövöldözéssel is kapcsolatba hozták, ami „csupán” súlyos sérüléssel végződött.

A hatóságok ballisztikai bizonyítékok alapján kötötték össze a hét esetet, és figyelmeztettek, hogy ennél több gyilkosság is történhetett. Előkerültek biztonsági kamerás felvételek is a feltételezett sorozatgyilkosról, ám ezek alapján sem sikerült azonosítani őt.

A gyilkos Stockton városában követte el legutóbbi bűntetteit: július 8. és szeptember 27. között öt rejtélyes haláleset is megrázta a várost. Az áldozatok mind férfiak voltak, akik a város határain belül tartózkodtak. 

A tavaly áprilisi áldozat viszont egy nő volt – ő volt az egyetlen, aki túlélte a támadást.

A túlélő a gyilkost egy középmagas, fiatal férfiként írta le, akinek rasszát és korát nem volt képes megállapítani. A rendőrség furcsának tartja, hogy eddig nem voltak képesek jelentős haladást elérni a nyomozásban a számos tipp ellenére.

A helyi rendőrségen kívül több seriff hivatala, valamint az FBI is bekapcsolódott a nyomozásba. Annyit tudni a gyilkos szokásairól, hogy általában a késő esti vagy hajnali órákban ront rá egy fegyverrel egyedül tartózkodó áldozataira, kevésbé megvilágított területeken. Az esetek egyikénél se találtak arra utaló nyomokat, hogy rablás, vagy bandaháború állna a háttérben.

Nem tudjuk, mi a motivációja. Úgy hisszük, hogy belső késztetés hajtja. Ez az ember egy küldetést teljesít

– nyilatkozta a rendőrség.


Nyitókép: Stockton Police Dept / Twitter

#Külföld#sorozatgyilkos#kalifornia#küldetés#nyomozás#fbi#rendőrség

Címlapról ajánljuk