Külföld

Tömegsírt találtak a felszabadított Liman városában

rtl.hurtl.hu

2022. október 8. 6:47

Nagyjából kétszáz holttest lehet benne, köztük kisgyerekeké. Emellett egy tömeges temetkezési helyre is bukkantak, kétszáz sírral. 

Egy tömegsírt, valamint egy nagyjából kétszáz sírhelyet tartalmazó tömeges temetkezési helyet találtak az ukrajnai Liman városában, amit október elején foglaltak vissza Oroszországtól – jelentette a nemzetközi sajtó. Az ott eltemetett halottak között katonák és civilek, köztük egész családok lehetnek. Pontos számot még nem tudni.

Donyeck kormányzója a Telegram-oldalán arról számolt be, hogy azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi ember holttestét temették el a felfedezett tömegsírban. A kormányzó közlése szerint a sírban katonák és civilek is lehetnek. 

Az ukrán sajtóban megjelent információk szerint 180 holttest lehet benne, köztük négyévesnél is fiatalabb kisgyerekeké és egész családoké

Emellett egy nagyjából kétszáz sírhelyet tartalmazó tömeges temetkezési helyre is bukkantak, ahol az ukrán hatóságok szerint csak civilek holttestei vannak.

A donyecki várost, ami kulcsfontosságú logisztikai és szállítási központként szolgált az orosz hadsereg számára, október elsején foglalták vissza az ellentámadást indító ukrán erők.

A donyecki régió északi részében fekvő Liman városának megszerzése lehetővé tenné az ukránoknak, hogy tovább nyomuljanak kelet felé anélkül, hogy a tél előtt veszítenének lendületükből.

Nyitókép: Sírokat tárnak fel az orosz hadseregtől az előző napokban visszafoglalt kelet-ukrajnai Liman közelében 2022. október 7-én. Fotó: MTI/EPA/Jevhen Honcsarenko

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#tömegsír#liman#ukrajna

Címlapról ajánljuk