Külföld

Az ugandai diktátor fia meg akarta venni az olasz miniszterelnököt száz marháért, előléptették

rtl.hurtl.hu

2022. október 6. 10:28

Azt is kilátásba helyezte, hogy lerohanja Rómát és Nairobit.

Valami végleg elszakadt Muhoozi Kainerugaba-ban, az ugandai diktátor, Yoweri Museveni fiában. Erről a Twitter népét is tudatta egy egészen őrületes posztfolyamban, szúrta ki a 444.

A férfi – aki egyben a hadsereg vezérkari főnöke – hétfőn azzal kezdte, hogy feltette a kérdést követőinek: Hány marhát adnátok Olaszország következő miniszterelnökéért? Aztán hamarosan tudatta azt is, hogy ő bizony száz Nkore marhában állapítja meg Giorgia Meloni árát, azért mert a szélsőjobboldali miniszterelnök „bátor és igaz”.

A szürreális tweetek után magyarázni kezdte, hogy „az európaiak virágot adnak annak a lánynak, aki tetszik nekik. Sosem értettem. A mi kultúránkban marhát adunk a lánynak, aki tetszik nekünk.” Erre reagált az ország turisztikai minisztériumának hivatalos fiókja, akik bizonygatni kezdték, hogy ezek a marhák a szeretet, a tisztelet, a barátság, a kötelékek, a vagyon, a kiválóság és a jólét szimbólumai.

Hiába próbálta azonban menteni a helyzetet a turisztikai tárca, a diktátor fia ezt követően több fotót is megosztott, amelyeken állítása szerint az olasz nagykövettel találkozik, hogy megbeszéljék a menyasszony árát. 

Ezután arról beszélt, hogy ha az ország elutasítja az ajánlatot, akkor inváziót indít Róma ellen. Azzal folytatta, hogy Kenyát és Nairobit is lerohanná.

Ekkor már az ugandai külügy sem hagyhatta szó nélkül a dolgot: bejelentették, hogy nem lesz semmiféle invázió. Emellett elmozdították az elnök fiát vezérkari főnök pozíciójából, és előléptették altábornagyból vezérezredessé.

#Külföld#uganda#giorgia meloni#diktátor#hadsereg#twitter

Címlapról ajánljuk