Külföld

Dél-Korea is megmutatta rakétáit, válaszul az észak-koreai fenyegetésre

rtl.hurtl.hu

2022. október 5. 8:07

Elnézést kértek a lakosságtól, miután az egyik lövedék besült.

Tengerbe kilőtt rakétákkal válaszolt Dél-Korea és az Egyesült Államok arra, hogy Észak-Korea közepes hatótávolságú rakétával lőtt át Japán felett kedden. Ezt a dél-koreai egyesített vezérkari főnökség jelentette be szerdán. A két szövetséges hatalom vadászgépekkel is gyakorlatozott a Sárga-tengeren.

A dél-koreai hadsereg azt is megemlítette, hogy egy sikertelen indítást követően megsemmisült egy rakétájuk, de senki nem sérült meg. Elárulták: a rakétán robbanófej volt, de az nem robbant fel. Az okozott riadalom miatt elnézést kértek a lakosságtól.

Az amerikai Ronald Reagan repülőgép-hordozót a Korea és Japán közötti területre vezénylik, ami a dél-koreai hadsereg szerint szokatlan lépés annak kimutatására, hogy a szövetségesek készek válaszolni az észak-koreai fenyegetésre – derül ki a Reuters beszámolójából.

Nyitókép: A dél-koreai védelmi minisztérium által közreadott kép az Annapolis amerikai tengeralattjáróról (j), a Ronald Reagan amerikai repülőgép-hordozóról (k) és japán rombolókról a dél-koreai haditengerészettel tartott közös hadgyakorlaton a Koreai-félsziget keleti partjánál 2022. szeptember 30-án. MTI/EPA/Dél-koreai védelmi minisztérium

 

#Külföld#észak-korea#dél-korea#rakéta#hadgyakorlat#fenyegetés

Címlapról ajánljuk