Külföld

Megbüntették a román tévést, akik szerint a nők 99 százaléka igényli, hogy „odacsapjanak nekik”

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 30. 7:36

A műsorvezetőt korábban azért büntették meg, mert a magyarokat szidta.

Megbüntették Radu Banciu román tévést, amiért egy műsorában azt találta mondani: „Az általam ismert nők 99 százaléka arra vágyott, hogy időnként odacsapj neki, hogy érezze az autoritást”. A sportműsorban épp azt fejtegette, hogy a nők nem a gyengéd férfiakat kedvelik, hanem az erőszakosakat.

A műsorvezető a meghallgatásán arról beszélt, hogy csak metaforikusan fogalmazott, amikor azt fejtegette, hogy a párkapcsolati erőszak áldozatául eső nők is felelősek azért, hogy ilyen férfit választottak.

A román törvények szerint tilosak a nem, életkor, faj, nemzetiség, állampolgárság, vallási hovatartozás, szexuális irányultság, társadalmi kategória, egészségi állapot vagy fizikai tulajdonság által meghatározott csoportokkal szemben sértő, általánosító kijelentéseket használni, írja a kronikaonline.ro.

A férfit most tízezer lejre büntették, de nem ez volt az első alkalom, hogy pénzbírságot kapott. Korábban a magyar kisebbséget szidta azzal, hogy a magyar „nem is létező nyelv”, illetve hogy a romániai magyarok „annyira buták, hogy egyszerűen nem képesek megtanulni románul”.

Nyitókép: PrimaPlay.ro

#Külföld#szexizmus#tévé#Sport#műsorvezető#románia#büntetés

Címlapról ajánljuk