Külföld

Lelőtték a rendőrök a feléjük szaladó elrabolt 15 éves lányt

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 11:25

A kislányt az apja rabolta el, miután megölte a feleségét egy Los Angeles-i lakásnál. A rendőrök egy országúton állították meg. 

Meghalt egy 15 éves lány, akit elrabolt az édesapja, miután a rendőrök tűzharcba keveredtek elrablójával – jelentette a helyi sajtó. A lányt rendőrök lőtték le, amikor feléjük szaladt – közölte Shannon Dicus seriff, a Los Angeles Times beszámolója szerint. 

A 45 éves Anthony John Graziano hétfőn ölte meg feleségét egy lakásnál, egy általános iskola közelében, és 15 éves lányával menekült el a helyszínről. A hatóságok emberrablás áldozataként kezdték el keresni a kislányt.

Grazianót és lányát, Savannah-át a Las Vegas felé vezető úton, Barstow környékén találták meg, a férfi pickupjában. A rendőrök üldözni kezdték őket, és közben a rendőrség közlése szerint a férfi a hátsó ablakon keresztül lőni kezdte őket.

A jármű közelebbről meg nem határozott ok miatt működésképtelenné vált, és az országút szélén állt meg. Ekkor lövöldözés tört ki a férfi és a rendőrök között. Közben a lány, aki addig az anyósülésen ült, kiszállt az autóból és a rendőrök felé kezdett szaladni.

Dicus közlése szerint a rendőrök eleinte nem tudták, hogy az emberrablás áldozata szalad feléjük, mert a lány golyóálló mellényt, és taktikai sisakot viselt. A rendőrök csak akkor vették észre, hogy az áldozatként keresett 15 éves lányra lőttek, amikor odamentek hozzá. Egy közeli kórházba szállították, de ott már nem tudták megmenteni az életét.

Apja a helyszínen meghalt. Az autóban egy puskát találtak. Dicus elmondása szerint Graziano az üldözés közben „folyamatosan lőtte” a rendőröket, és egy rendőrautót működésképtelenné is tett.

Nyitókép: Savannah Graziano. Fotó: Twitter / CHP - Alerts

#Külföld#elrabolt lány#emberrablás#lövöldözés#egyesült államok#kalifornia

Címlapról ajánljuk