Külföld

Nem akartak bevonulni Putyin seregébe, inkább megpróbálták lelőni a toborzót – videó

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 14:01

Egy szibériai toborzóirodában egy fegyveres rálőtt egy sorozó tisztre. Mindenki kimenekült, a tiszt intenzív osztályra került.

Nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen az látható, hogy a szibériai Uszty-Ilimszk városában működő toborzóirodában egy fegyveres rálő egy sorozó tisztre. A várakozók rögtön elkezdenek menekülni, a híradások szerint legalább három lövést adott le fegyveres. 

Igor Kobzev, az irkutszki régió kormányzója közölte, hogy Alekszandr Jeliszejev járási katonai biztos rendkívül súlyos állapotban került intenzív osztályra. Az első jelentések szerint a tiszt életét vesztette.

A támadót, Ruszlan Zinyin 25 éves munkanélküli helyi lakost, őrizetbe vették. Az orosz nemzeti gárda szerint a gyanúsítottnak nem volt fegyvertartási engedélye, és nem volt hivatalosan bejegyzett fegyverbirtokos sem. Egy szemtanú szerint mielőtt lőni kezdett, Zinyin azt mondta:

most menjünk haza mindannyian.

A gyanúsított anyja sajtóforrások szerint elmondta, hogy a mozgósítási értesítést nem is a fia, hanem a legjobb barátja kapta, aki korábban nem volt katona, ami a gyanúsítottat nagyon feldúlta. Íme, a felvétel:

Nyitókép: @mediazzzona / Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#részleges mozgósítás#ukrajna

Címlapról ajánljuk