Külföld

Pénzt utalt neki, hogy a közleményben sértegethesse ex-barátnőjét a brit férfi

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 14:52

A zaklatás új módját fedezte fel.

Egy brit férfit arra kötelezett a bíróság, hogy fizessen 100 font kártérítést egykori szerelmének, amiért szorongást okozott neki zaklatásával, amelynek módszere a Daily Mail cikke szerint egészen egyedi: 

többször is pénzt utalt a nő bankszámlájára, és az átutalás közlemény rovatába sértő üzeneteket írt.

A 29 éves Jack Roach 41 különböző kifizetést eszközölt a 24 éves Rachel Thomas-Tear Monzo számlájára, amikor a lány alig 3 hónapos románcuk végét követően letiltotta őt a közösségi médiában.

Roach a tranzakciók közleményében a különböző káromkodások mellett amiatt is sértegette Thomas-Teart, mert egyedülálló anya, egy gyermekkel és nincs párkapcsolata. A nő a zaklatások hatásáról a bíróságon azt mondta, hogy egy idő után már a szabadba sem mert menni, mert attól félt, hogy összefut a férfival.

Az nem ismert, hogy Roach összesen mennyi pénzt utalt át zaklatásai során. Az átutalások mellett a férfi gyertyákat és virágokat is hagyott a nő küszöbén, továbbá hamis Snapchat-fiókokat hozott létre, hogy azokon keresztül zaklathassa. Thomas-Tear végül ezekre a tetteire hivatkozva adta ba a rendőrségi feljelentést.

A warringtoni bíróságon a szintén Little Suttonban élő Roach beismerte a zaklatást, majd kétéves távoltartási végzést rendeltek el vele szemben. Vagyis megtiltották a férfi számára, hogy kapcsolatba lépjen az exével, vagy akár csak megközelítse a lakcímét.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#zaklatás#átutalás

Címlapról ajánljuk