Külföld

Naponta kijárt a temetőbe egy férfi, hogy levizelje egykori felesége sírját

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 18:22

Akitől ráadásul már 48 éve elvált.

Egy amerikai férfi hónapokon át, naponta kijárt a temetőbe azért, hogy levizelje egykori felesége sírját, akivel csaknem ötven évvel ezelőtt, rövid ideig voltak házasok.

Linda Torello 2017-ben, 66 évesen hunyt el. Rövid ideig tartó házasság után 1974-ben vált el a férfitól, akitől terhes lett, de a férj nem akarta vállalni a felelősséget. Ám a férj családja Linda pártját fogta, a férfi pedig faképnél hagyta őket, mondván, „mind halottak a számára”. Linda Torello fia, Michael Andrew Murphy azt mondta: a családjukból legkésőbb 1976 óta senki nem beszélt a férfival.

Murphy arról is beszélt, hogy tavaly áprilisban a munkából hazafelé tartva megállt az anyja sírjánál, és egy zacskóban ürüléket talált. Azt gondolta, hogy egy kutyasétáltató hagyta ott. Nem is nagyon foglalkoztak a dologgal, három héttel később azonban a testvére talált egy ugyanilyen zacskót. Ekkor már értesítették a rendőrséget, ahol azt mondták neki, hogy vigyék be, ha újabb csomagot találnak. Ez idén júniusban történt meg.

A temető vezetői engedélyt adtak a családnak, hogy kamerákat helyezzenek el a sírnál, és négy egymást követő napon is sikerült felvenniük, hogy a férfi megjelenik és odavizel a sírra. A képek azonban nem voltak túl élesek, így Murphy egy hete maga ment ki a temetőbe, hogy a mobiltelefonját egy fejfán elhelyezve jó minőségű felvételt készítsen, amelyen azonosítható volt a férfi.

Murphy a Facebookra is kitette a felvételt, a rendőrök azonban azt mondták, nem tudnak sok mindent tenni. A férfi most azt fontolgatja, hogy bírósághoz fordul. Ugyanakkor az esetről beszámoló Daily Voice megjegyzi: New York államban a sírgyalázás bűncselekménynek számít, ha 250 dollárt meghaladó kárt okoz az elkövető, márpedig Murphy ennél többet fizetett egy cégnek, hogy megtisztítsák az összevizelt sírt és környékét.

 

#Külföld#amerikai egyesült államok#válás#temető#sírgyalázás#vizelés

Címlapról ajánljuk