Külföld

Íme egy kreatív ötlet az emelkedő számlák kifizetésére: adja el a székletét

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 22. 8:58

Egy kanadai férfi azt állítja, hogy ezzel életeket is lehet menteni.

Kreatív megoldást talált számláinak fizetésére egy kanadai férfi, írja a CBC. John Chmiel ugyanis lelkes ürülékdonor, és gyakorta viszi be székletét egy helyi kórházba, ahol pottyantásonként ötven dollárral jutalmazzák meg.

A művelethez külön gyűjtőedényt kapnak a kakadonorok, akiknek hozzájárulása az úgynevezett „székletátültetés” nevű beavatkozás miatt szükséges. Ezt a C. difficile nevű kondícióban szenvedőkön hajtják végre: ez a betegség folyamatos, pokoli hasmenést okoz. Kezeléséhez szükséges az, hogy egészséges székletből származó baktériumokat ültessenek be a beteg bélrendszerébe, ezeket nyerik ki a donorok ürülékéből.

A székletátültetés az orvostudomány egyik fejlődő ága: potenciálisan még számos betegséget is képesek lehetnek kezelni vele a doktorok. Chmiel azt állítja, hogy kevésbé a pénz, inkább az életek megmentése vonzza a székletadományozásban.

A kórház ráadásul folyamatosan keres donorokat, és nem is túl nehéz jelentkezni: az embernek csak 18 és 50 év közöttinek kell lennie, és nem szabad semmilyen súlyos betegségtől szenvednie. Chmiel még egy előnyét is megemlíti az adományozásnak: „Nagyon jó megtörni a jeget azzal, amikor új emberekkel találkozol, hogy bejelented, hogy kakát adományozol”.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#széklet#ürülék#adományozás#eladás#kanada#számla

Címlapról ajánljuk