Külföld

Hitlerbajszos, horogkeresztes Orbán-képekkel dekorálták ki az észt fővárost, a magyar követség címerére is jutott

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 22. 11:15

A képek kihelyezője szerint Orbán Viktor „szereti a halott ukránokat“.

Több plakát is megjelent Tallinban, az észt fővárosban, amely Orbán Viktort hitlerbajusszal, a homlokán vörös horogkereszttel ábrázolja, szúrta ki egy felhasználó a Redditen. A képeket több köztérre is kitették, de a magyar nagykövetség épületére kihelyezett magyar címert is letakarták vele.

A képhez üzenet is tartozik, amelynek végén az üzenet küldője a Human Rights Watch weboldalára irányítja az olvasókat. A miniszterelnököt tévesen elnöknek nevező szöveg így szól magyarul:

Ez Orbán Viktor, Magyarország elnöke. Szereti Ukrajna orosz invázióját, mivel szereti a halott ukránokat. Engedélyezte egy orosz nukleáris erőmű telepítését az országában. MAGYARORSZÁG KOLLABORÁL OROSZORSZÁGGAL, ÉS NEM SZABADNA AZ EU TAGJÁNAK LENNIE. Kérjük mutasd meg észt becsületedet, és mondd meg Magyarországnak, hogy nem vásárolhat tovább orosz energiát, amit az ukrán nép véréből finanszíroznak.

Megkerestük a Külügyminisztériumot és a tallini magyar nagykövetséget az ügy részleteivel kapcsolatban. Azt a kérdést is feltettük, hogy terveznek-e feljelentést tenni a képek miatt. Válaszukról beszámolunk.

Hitlerbajszos Orbán-képekkel dekorálták ki az észt fővárost, a magyar követség címerére is jutott
Fotó: Reddit
Hitlerbajszos Orbán-képekkel dekorálták ki az észt fővárost, a magyar követség címerére is jutott
Fotó: Reddit

Nyitókép: Reddit

#Külföld#reddit#orbán viktor#hitler#náci#tallin#észtország#nagykövetség

Címlapról ajánljuk