Külföld

Újra bepereli Donald Trumpot az írónő, aki korábban nemi erőszakkal vádolta meg

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 21. 12:23

E Jean Carroll szerint a volt elnök több mint 20 éve egy előkelő New York-i áruházban erőszakolta meg őt. 

E Jean Carroll, az amerikai Elle magazin volt újságírója azt állítja, hogy az Amerikai Egyesült Államok előző elnöke, Donald Trump több mint 20 évvel ezelőtt megerőszakolta őt egy előkelő New York-i áruházban – írja a Guardian. Carroll 2019-ben perelte be Trumpot először, amikor rágalmazással vádolta az akkor még elnöki székben ülő Trumpot: az ugyanis letagadta, hogy megerőszakolta volna. Akkoriban Trump élt az elnököt megillető immunitással, ami miatt nem lehetett rágalmazási ügyben elítélni.

Trump természetesen most is tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy Carroll azért találta ki az egészet, hogy növelje a könyve eladását, és egyébként is, „nem az esete”.

Nemi erőszak miatt perelik be Donald Trumpot
E Jean Carroll, az Elle egykori újságírója - Fotó:  Astrid Stawiarz / Getty Images 

Carroll most ismét pert indít Trump ellen, ugyanis egy frissen elfogadott rendelet lehetővé teszi, hogy a felperes 1 éven belül bizonyítsa az igazát szexuális bántalmazással kapcsolatos esetekben, tekintet nélkül arra, hogy mikor történt a bántalmazás. Ezúttal tettlegesség és szándékosan okozott érzelmi zaklatás miatt készül feljelentést tenni, így Trump mindkét ügyét egyszerre tárgyalhatják 2023 februárjában.

A volt elnök ügyvédje szerint Trump tiltakozik az ellen, hogy a rágalmazási és a bántalmazási ügyét egyszerre tárgyalják, mert az nagyon kiszélesíti a nyomozás tárgykörét.

Carroll most azt szeretné, ha Trump tanúvallomást tenne, és ügyvédei DNS mintát is akarnak venni Trumptól, hogy összehasonlítsák azzal a mintával, ami azon a ruhán található, amit Carroll viselt a 20 évvel ezelőtti eset napján. Carroll azt is bevallotta, hogy amióta beperelte Trumpot, töltött fegyverrel alszik.

Trump több eset miatt is bíróság elé fog állni a közeljövőben, hiába élt csak augusztusban több mint 400 alkalommal az önvád megtagadására való jogával.

Nyitókép: Jeff Swensen / Getty Images

#Külföld#donald trump#per#nemi erőszak#bíróság#elnök

Címlapról ajánljuk