Külföld

Gyászoló corgik mindenütt: II. Erzsébet halála óta nagyon furcsán viselkednek az Egyesült Királyság kutyái

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 20. 13:15

A gazdik szerint az állatok sejtik, hogy valami rettenetes történt.

Megváltozott a corgik viselkedése, nem csak Erzsébet királynő corgijai gyászolnak – több gazdi is aggodalommal figyeli, hogy a kutyájuk min megy most keresztül, ugyanis szerintük a kutyák megérezték, hogy II. Erzsébet királynő elhunyt. A Daily Record összegyűjtötte a különös tüneteket, amiket a corgik produkálnak, valamint a potenciális megoldást, ami enyhítheti a kutyák zaklatottságát.

Minden egy Facebook poszttal indult: egy aggódó gazdi tette fel a kérdést, hogy mások corgijai is furcsán viselkednek-e most, hogy a királynő meghalt.

Egy gazdi arról számolt be, hogy a corgija láthatóan nehezen viseli a híreket, és megváltozott a viselkedése a királynő halála után: sokkal többet ül a gazdája ölében, mint azelőtt. Egy másik gazdi azt vette észre, hogy a kutyái zaklatottak voltak az események miatt, de izgatottak új királyuk, III. Károly trónra lépését illetően.

Egy gazdi megfejtette a saját corgija különös viselkedésének okát: rájött, hogy a corgik bizonyára össze vannak zavarodva, mert alapjáraton is nehezebb nekik megérteni az angol nyelvet, mint a walesit, és könnyen összekeverik az angol reggel (morning) és gyász (mourning) szavakat. Így egy gazdi a kutyák szenvedésének egyhítésére azt javasolta: amikor a királynő haláláról mesélnek a kutyáknak, akkor walesi nyelven tegyék, hogy ne zavarják össze az állatokat.

Gyászoló corgik mindenütt: Különös viselkedésről számoltak be a kutyatartók
II. Erzsébet kutyái, Sandy és Muick is gyászolnak. Fotó: Peter Nicholls / WPA Pool / Getty Images

A témához hozzászólók nagy része megkönnyebbült, hogy II. Erzsébet corgijai András herceghez és lányához, Beatrix hercegnőhöz kerülnek, mert ott bizonyára jó dolguk lesz.

Nyitókép: Rob Pinney / Getty Images

#Külföld#corgi#ii. erzsébet királynő#viselkedés#gyász

Címlapról ajánljuk