Külföld

II. Erzsébet temetése előtt újabb botrány készül Meghan Markle és Harry herceg körül

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 19. 8:24

Hétfőn az évszázad fogadását tartják a Buckingham-palotában. A sussexi hercegi pár nélkül.

Vasárnap fogadást tartottak a Buckingham-palotában II. Erzsébet királynő hétfői temetése előtt. A palotában a Nemzetközösség államainak vezetőit látták vendégül, a vendégeket többek között Károly király és Kamilla királyné, illetve Vilmos herceg és Katalin hercegné fogadta. Ennél is nagyobb szabású eseményt tartanak II. Erzsébet temetése után, a fogadáson a világ vezetői mellett más királyi családok képviselői is jelen lesznek. A nagyjából ezer meghívottat ugyancsak a Buckhingam-palotában látják vendégül.

A Daily Mail arról ír, hogy az évszázad fogadásának is nevezett eseményre meghívták Harry sussexi herceget és feleségét, Meghan hercegnét is, azonban a meghívást lemondták. Ahogyan a vasárnapi eseményen sem vehettek részt. Ennek az az oka, hogy a pár 2020-ban maga mögött hagyta a királyi teendőket, tehát nem az uralkodói család dolgozó tagjai. 

A pár egyik barátja szerint totális őrültség, hogy nem mehetnek el a nagyszabású eseményre. A Sunday Times-nak a meg nem nevezett barát azt mondta, hogy a sussexi hercegi pár kirekesztve érzi magát, mivel nem mehetnek el az állami eseményre. 

Több mint őrültség, ha nem lesznek ott. Mindenki eljön a világ minden tájáról, hogy lerója tiszteletét a királynő előtt

– mondta a lap forrása. A Daily Telegraph szerint a zűrzavarhoz a sussexi hercegi pár és a királyi család közötti kommunikációs probléma vezethetett. 

Harry herceg a korábbi hírekkel ellentétben nagyanyja búcsúztatásán, a néhai uralkodó koporsója mellett katonai egyenruhában jelenhetett meg, azonban állítólag letaglózta, hogy uniformisának vállapjáról eltávolították a ER szimbólumot. 

Az RTL élőben közvetíti II. Erzsébet temetését. Szeptember 19-én a Fókusz különkiadása várja a nézőket az RTL Klubon és az rtl.hu-n. Londonból élőben jelentkezik Szellő István:


Nyitókép: Phil Noble - WPA Pool / Getty Images

#Külföld#meghan markle#ii. erzsébet#temetés#erzsébet királynő

Címlapról ajánljuk