Külföld

György herceg és Sarolta hercegnő is ott lesz II. Erzsébet temetésén

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 19. 6:35

Négyéves öccsük, Lajos viszont várhatóan nem lesz jelen.

Vilmos herceg és Katalin hercegné két nagyobb gyermeke, György herceg és Sarolta hercegnő több mint kétezer vendéggel együtt részt vesznek a királynő temetésén a Westminster apátságban, számolt be a BBC.

A kilencéves György és hétéves húga a menetben is ott lesznek, követik a koporsót, amint az megérkezik a templomba. A szertartás előtt 96 percen át percenként harangoznak, ami a királynő életének hosszát jelzi. A szertartás vége felé az utolsó szózat hangzik el, majd az Egyesült Királyság kétperces néma csenddel emlékezik II. Erzsébet királynőre.

A világ vezetői és méltóságai a 13. században épült Westminster apátságban gyűlnek össze a 11 órakor kezdődő szertartásra. A II. Erzsébet koporsóját követő menetet III. Károly király és hitvese, Kamilla vezeti.

A Vilmos walesi herceg és Katalin walesi hercegnő György és Sarolta előtt halad majd, őket Sussex hercege és hercegnéje, Harry herceg és Meghan hercegné, valamint a királyi család többi tagja. György és Sarolta négyéves öccse, Lajos várhatóan nem lesz jelen.

Nyitókép: Samir Hussein / WireImage

 

#Külföld#ii. erzsébet#erzsébet királynő#györgy herceg#sarolta hercegnő

Címlapról ajánljuk