Külföld

Rárontott egy férfi a királynő koporsójára, letartóztatták

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 17. 6:47

Odaszaladt, és egy szemtanú elmondása szerint fel akarta emelni a koporsó fedelét. 

Letartóztattak egy férfit, miután a sorból kiállva odarohant II. Erzsébet királynő koporsójához – jelentette a brit sajtó. Az eset helyi idő szerint péntek este tíz órakor történt.

A hatóságok csak annyit közöltek, hogy a férfit a közrend megzavarása miatt vették őrizetbe, majd eltávolították a helyszínről, és a sor minimális zavar után újraindulhatott. Egy szemtanú a Sky Newsnak elmondta, hogy a férfi a hétéves unokahúgát félrelökve rohant oda a koporsóhoz, hogy „felemelje a koporsófedőt, és ki tudja, mit csináljon”.

A szemtanú elmondása szerint másodpercek alatt elkapták az őrök a rendzavarót, akit a beszámolók szerint a földre tepertek.

A BBC élőben videót közvetít a Westminster Hallból, ahol II. Erzsébetet felravatalozták, de az esetről készült felvétel nem került nyilvánosságra. A brit közszolgálati adó közvetítése ugyanis éppen azelőtt elkapcsolt a helyszínről, hogy a férfi odarohant a koporsóhoz.

A Daily Mail közlése szerint a brit közszolgálati adó kis késéssel teszi közzé az élő videót – azóta, hogy egy őr elájult, és az arról készült felvételek körbejárták a világot –, ezért nincsen róla felvétel.

II. Erzsébet hétfői temetéséig bárki leróhatja tiszteletét a királynő koporsója előtt. Londonban már pénteken kora hajnalban is gyászolók ezrei várakoztak a Temze partján. A nyolc kilométeres sorban a szerencsések még David Beckhammel is találkozhattak. Szellő István a helyszínről tudósít:


Akár 13-14 órát is sorban kellett állni pénteken Londonban ahhoz, hogy valaki elérjen II. Erzsébet királynő ravataláig. Napközben volt, hogy megtelt a várakozóknak kijelölt terület.


Nyitókép: James Manning - WPA Pool/Getty Images  
 

#Külföld#ii. erzsébet#ravatal#erzsébet királynő#letartóztatás

Címlapról ajánljuk