Külföld

Hét kilométeres sor áll II. Erzsébet ravatala előtt, akár harmincórás is lehet a várakozási idő

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 15. 17:34

Több ezer brit járul a ravatalhoz.

Csaknem hét kilométeres sor alakult ki csütörtök délutánra II. Erzsébet királynő londoni ravatala előtt. A múlt héten elhunyt brit uralkodó koporsóját előző este ravatalozták fel a londoni parlament legősibb épületében, a Westminster Hallban.

II. Erzsébetet jövő hétfőn, a királyi család legnagyobb és legősibb angliai rezidenciáján, a London nyugati határában fekvő Windsor kastélyában helyezik végső nyugalomra.

A ravatalozóhelyiség hétfő hajnalig látogatható, de a becsült várakozási idő alapján a hatóságok várhatóan már előbb lezárják a sort az újonnan csatlakozni kívánók elől. A várakozások szerint hétfőig legalább 400 ezren keresik fel II. Erzsébet királynő ravatalát, írja az MTI.

A brit kulturális, sport- és médiaügyi minisztérium létrehozott a YouTube videómegosztó portálon egy külön csatornát, amely élőben, valós időben jelzi a sor mindenkori hosszát.

Lehetséges, hogy harminc órán keresztül is sorban kell állniuk a gyászolóknak. Korábban egy őrt álló férfi el is ájult. A sorban állás szabályairól az RTL Híradó is tudósított.


A BBC pedig már majdnem 24 órája sugároz élő közvetítést a sorról YouTube-csatornáján:


Nyitókép: YouTube / BBC

#Külföld#ii. erzsébet#királynő#halál#westminster#koporsó#gyász#sor

Címlapról ajánljuk