Külföld

Lánya szerint összeesküvés-elméletek miatt akarta kiirtani családját egy michigani férfi

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 12. 21:27

A korábban gondtalan és vidám férfi éjjel-nappal Trumpon, az 5G-n és az oltásokon mérgelődött, és családtagjaival is veszekedett emiatt. Vasárnap agyonlőtte a feleségét, és súlyosan megsebesítette egyik lányát, majd a rendőrök végeztek vele.

Összeesküvés-elméletek rabságában élt az az 53 éves michigani férfi, aki agyonlőtte 56 éves feleségét és megsebesítette 25 éves lányát – derül ki a Vice riportjából. A férfival, aki a család kutyáját is megölte, a rendőrök végeztek, amikor a házból kilépve rájuk kezdett tüzelni.

Másik lánya szerint, aki a mészárlás idején nem volt otthon, a QAnon-mozgalom felelős a történtekért: ennek követői abban hisznek, hogy létezik egy globális sátánista elit, akik világméretű hálózatot tartanak fenn gyerekek szexuális kizsákmányolására, és azért, hogy megegyék a szerveiket. A QAnon-hívők szerint Donald Trump fogja ezt a hálózatot felszámolni.

A Q-apukám bekattant és megölte a családomat ma reggel

– írta a 21 éves Rebecca Lanis vasárnap a Reddit közösségi oldal QAnon-áldozatok nevű aloldalán, ami azoknak nyújt támogatást, akiknek családtagjai az összeesküvés-elmélet rabjává válnak. Azt írta, szülei szerető és boldog emberek voltak, mindkettőjükhöz szoros viszony fűzte, de az apja megváltozott azután, hogy Donald Trump megkérdőjelezte a 2020-as elnökválasztás eredményét.

A férfi falni kezdte az összeesküvés-elméleteket az „elcsalt” választással, Trumppal vagy épp az oltásokkal kapcsolatban, és többször összeszólalkozott emiatt a családtagjaival, bár fizikailag soha nem bántotta őket. Vasárnap hajnalban azonban összeveszett a feleségével, majd elővette a család fegyvereit.

A seriff hivatalának közleménye szerint Rachel Lenis hívta fel a segélyhívót azzal, hogy az apja meglőtte. A kiérkező rendőrök lövéseket hallottak a házból, ezután megközelítették az épületet. Igor Lanis kilépett az ajtón, és a nála lévő puskával a rendőrökre kezdett tüzelni. A rendőrök viszonozták a tüzet, és halálosan megsebesítették a férfit.

Rachel Lenis a hátán és a lábán szenvedett súlyos sérüléseket. Azonnal kórházba vitték, sürgős műtétet hajtottak végre, amelynek során stabilizálták az állapotát, bár húga szerint lehetséges, hogy nem fogja többé tudni mozgatni a lábait. A rendőrök a házban megtalálták az anya holttestét – őt a férfi többször hátba lőtte, miközben feltehetően menekülni próbált a lakásból.

Rebecca Lanis azt írta, hogy sokkolták a történtek, és a vakszerencsének köszönheti, hogy életben maradt: egy barátjánál aludt aznap. A fiatal nő elárulta, hogy a családjuk vallásos volt, de a QAnon miatt az apja a vallástól is elfordult. A korábban gondtalan és vidám férfi éjjel-nappal összeesküvés-elméletekről olvasott az interneten, és a legkisebb dolgokon is felhúzta magát, folyton arról beszélt, hogy az 5G és az elektromágneses sugárzás rossz, a modern orvostudomány pedig átverés.

Mintha egy démon kerítette volna hatalmába

– írta lánya, aki azért osztotta meg a történetét a Redditen, mert fel akarja hívni a figyelmet arra, hogy az összeesküvés-elméletek milyen fenyegetést jelentenek.

Baszd meg, QAnon. Remélem, az FBI elkap benneteket, és a lakájaitok a börtönben és a pokolban fognak rohadni, amiért ennyi embert megmérgeztetek

– írta Rebecca Lanis.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Külföld#gyilkosság#családirtás#amerikai egyesült államok#összeesküvés-elmélet#qanon

Címlapról ajánljuk