Külföld

Az utcán fejezett le volt barátja egy fiatal anyukát Kaliforniában

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 10. 9:55

Szemtanúk szerint egy szamurájkarddal vágta le a fejét fényes nappal a háza előtt, ahol ott volt a nő két kislánya. 

Fényes nappal, a nyílt utcán fejezte le volt barátnőjét egy férfi csütörtökön a kaliforniai San Carlos városában – jelentette a helyi sajtó. A 27 éves áldozatot a háza előtt ölte meg a férfi, járókelők szeme láttára, akik azonnal értesítettek a támadásról a közeli sarkon álló rendőröket, de mire odaértek, a nő már meghalt.

Percek alatt odaértek, és egy egyértelműen halott nőt találtak az utcán

mondta el egy sajtótájékoztatón Eamon Allen rendőrhadnagy.

Az áldozat, Karina Castro két kislánya – egyikük 7, a másik 1 éves – a házban volt anyjuk megölésekor, de a rendőrség közlése szerint nem látták a támadást. A lányok a gyermekvédelmi hatóság felügyelete alá kerültek.

Allen közlése szerint az elkövetőt nem sokkal a támadás után őrizetbe vették, miután visszatért a tett színhelyére. A gyilkos fegyvert, ami szemtanúk elmondása szerint egy kard, az NBC Bay Area televízió információi szerint pedig egy szamurájkard volt, még nem találták meg.

Az ABC7 televízió úgy tudja, Castrónak áprilisban sikerült távoltartási végzést kérnie a 33 éves Jose Landaeta Solano ellen, de a férfi, aki erőszakos volt vele, ezt nem tartotta be. A televízió információi szerint a gyilkosság előtti napon komoly, fenyegetésekkel teli üzenetváltás volt közöttük a Snapchaten. Szomszédok pedig arról számoltak be, hogy Castro rettegett a férfitól, és egy nappal korábban hallották, hogy arról beszél, hogy félti az életét.

Nyitókép: A gyilkosság helyszíne. Fotó:NBC Bay Area

 

#Külföld#lefejezés#kalifornia#gyilkosság#emberölés

Címlapról ajánljuk