Külföld

Élő adásban pezsgőzött az argentin tévés II. Erzsébet halálhíre hallatán

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 9. 19:10

„Meghalt a vén k..rva” – így kommentálta az eseményeket.

Egy argentin televíziós műsorvezető csütörtökön élő adásban kibontott egy üveg pezsgőt és koccintott II. Erzsébet királynő halálára – számolt be az esetről a New York Post. Santiago Cúneo éppen egy tévéműsort vezetett, amikor a Buckingham-palota bejelentette a 96 éves uralkodó halálhírét.

Meghalt a vén k..rva

– mondta örömittasan Cúneo, majd pezsgőt töltött magának, szendvicseket kezdett enni, miközben egy üzenetet villant fel a képernyőn azzal, hogy a „vén szatyor meghalt”.

A műsorvezető ezután több megvető megjegyzést is tett az elhunyt II. Erzsébetre. Többek között hálát adott a Sátánnak, hogy végül „elragadta a királynőt”.


Az adás során fehér és kék lufik vették körül Cúneot, utalva Argentína nemzeti színeire. A cikk szerint a műsorvezető erősen jobboldali irányultságú és tagja az argentin kormánypártnak is. Vagyis Cúneo öröme valójában az argentin, britellenes nacionalizmus nevében szólt, amely az 1982-es falklandi háború következménye. 

Argentína a mai napig magáénak tekinti a Nagy-Britannia fennhatósága alá tartozó, dél-atlanti szigetcsoportot, ám amikor 1982-ben az argentin hadsereg megszállta a területet, a brit haderő megsemmisítő vereséget mért a dél-amerikai országra és kiűzte a megszállókat.

A történelmi sérelmek ellenére az argentin kormány hivatalosan is meggyászolta a királynő halálát, kijelentve, hogy „a brit nép és családja mellett állnak a gyász pillanataiban”.

Cúneo egyébként inkább összeesküvés-hívő botrányhősnek számít Argentínában, sem mint komoly politikusnak és újságírónak. 2018-ban a Cronica TV hírcsatorna kirúgta, miután azzal vádolták, hogy antiszemita összeesküvés-elméleteket terjesztett. Például azt hirdette, hogy Argentína és Chile egyes részein összeesküvők egy zsidó államot akarnak létrehozni.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#ii. erzsébet#gyász#pezsgő#argentína

Címlapról ajánljuk