Külföld

Új lemezt ad ki sztrókja után Kulka János

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 8. 14:02

Újra hallhatja énekelni a közönség a színészt. 

Hét évig készült a Pálmaszív című lemez, amelyet Tövisházi Ambrus és Tariska Szabi írt Kulka Jánosnak, és amely egy hónap múlva, október 7-én végre megjelenik – írja a Recorder.

A Tövisházi–Tariska dalszerzőpáros először 2014-ben kezdett el dolgozni Kulkával, akkor egy készülő filmhez kértek fel, hogy énekelje el a betétdalát, ami ugyan megszületett, de végül nem került be a filmbe. Ezután pedig szóba jött, hogy Kulka János szívesen készítene egy új lemezt, ám az egészségi állapota közbeszólt.

János nagyon szeretett énekelni, és komoly zenei karrierje is volt, sokan voltak rá kíváncsiak. Csont nélkül teltházas koncerteket csinált a Kongresszusi Központban vagy a Müpában. 2015-ben el is kezdtünk neki dalokat írni Szabival, amiknek egy részét felvettük demóállapotban, néhányat pedig elénekelt a 2016-os müpás koncertjén is. Aztán egy hónappal később közbeszólt a sztrók

– mondta Tövisházi a lapnak. 

A következő években többször is próbálkoztak a folytatással, de a sztrók óta afáziával küzdő Kulka még nem volt ehhez elég jó egészségi állapotban. Végül 2020-ban kereste meg újra, friss lendülettel Ambrusékat, akik aztán egész nyáron jártak hozzá, és a színész lakásán vették fel a számokat. „Amikor újrakezdtük a dalírást, Szabival tudatosan úgy formáltuk a számokat, hogy azok reflektáljanak János mostani állapotára. Ő egy teljesen másik ember lett, és úgy éreztük, ennek benne kell lennie a zenében is. Ez a lemez egy átalakulásnak a feltérképezése is” – mondja Ambrus, aki szerint Kulka János nagyon jól énekel. 

Sok gyakorlás előzte meg az énekfelvételeket, de én azt érzem, hogy most van valami a hangjában, ami régen nem volt, és amitől személy szerint számomra sokkal izgalmasabb lett. Valami manírmentes, nyers őszinteség

– tette hozzá. A Pálmaszív 10 dalához klipek is készültek. A lemezen közreműködik Lang Györgyi és Falusi Mariann. 

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Külföld#kulka jános#lemez#sztrók#tövisházi ambrus

Címlapról ajánljuk