Külföld

Mick Jagger, Pelé és Elton John is lerótták tiszteletüket a „nemzet nagymamájának”

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 8. 21:39

Számtalan celeb fejezte ki részvétét.

A politikusok mellett a sztárok is sorozatosan osztják meg részvétet nyilvánító üzeneteiket II. Erzsébet királynő halála után.

Mick Jagger például azt írta: „Őfelsége II. Erzsébet királynő egész életemben ott volt. Emlékszem, ahogy gyerekkoromban az esküvőjét néztem a tévében. Gyönyörű fiatal hülgyként és a nemzet nagymamájaként is emlékszem rá”.


A futballista Pelé azt írta: „a tettei egész generációkra hatottak. Ez a hagyaték örökké fog élni”.


George Takei, az eredeti Star Trek sztárja szerint „a maga idejében a királynő látta, hogy formálódi egy ország és egy világ. Nem lesz többé olyan, mint amilyen ő volt”.


Elton John „a nemzettel együtt szomorú” a gyászhír hallatára. Szerinte a királynő egy „inspiráló személy volt, aki méltósággal, korrektséggel és egy valódi, törődő melegséggel vezette keresztül a nemzetet legnagyszerűbb és legsötétebb pillanatain”.


Jason Isaacs színész, a Harry Potter és a Sztálin halála sztárja azt írta: „Soha nem értettem, miért van királynőnk, de mégis, Erzsébet valahogy felülemelkedett minden vitán a privilégiumról és a politikai botrányokon egy olyan élet folyamán, amit sztoikusan a kötelességnek és a közszolgának áldozott. Nyolc évtizednyi közszoldálat. Egy fontos nő.”


Victoria Bechham pedig azt írta: „a mai egy nagyon szomorú nap az egész világ számára. Mélyen elszomorít uralkodónk, őfelsége, a királynő távozása”.


Nyitókép: Max Mumby / Indigo / Getty Images

#Külföld#celebek#királynő#ii. erzsébet#gyász#twitter

Címlapról ajánljuk