Külföld

Egy cápa megölt egy sznorkelezőt a Bahamákon

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 7. 7:08

A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Egy Floridából induló óceántúrán vett részt az az amerikai turista, akire cápa támadt a Bahamákon. A Karib-térségben a legtöbb cápatámadás épp itt történik, 2019-ben kettőt is jelentettek, ezek közül az egyik végződött tragikusan. Most egy dél-kaliforniai nő volt az áldozat, aki a szabadságát töltötte – írja az ABC News.

A sznorkelező nő kevesebb mint egy kilométerre volt attól a helytől, ahol 2020-ban decemberében egy cápa megölt egy másik embert.

A beszámolók szerint az állat minden előjel nélkül bukkant fel. Michael Heithaus, a Floridai Nemzetközi Egyetem tengerbiológusa elmondta, hogy a Bahamákon történt támadások gyakorisága valószínűleg összefügg azzal, hogy a területen sok ember tartózkodik a vízben, és a térség élővilága is gazdag, így a cápák is előszeretettel fordulnak meg ezen a helyen.

Heithaus szerint a Bahamákon sokféle cápafaj él, amelyek többsége nem törődik az emberekkel. Kivételt képeznek a bikacápák és a tigriscápák.

A szakértő szerint ezek az állatok hatalmasra nőnek, ezért hajalmosak bármire rátámadni, ami él és mozog. Heithaus ugyanakkor elmondta, hogy összességében a cápatámadások elég ritkának mondhatók.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Külföld#cápatámadás#cápa#bahamák#sznorkel

Címlapról ajánljuk