Külföld

Igazi tigris kószál Kelet-Szlovákiában, egy ukrajnai vadasparkból szökött meg

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 5. 21:55

Lehet, hogy az állat közben visszament Ukrajnába. 

Tigrisveszélyre figyelmeztették az ukrán határhoz közeli kelet-szlovákiai települések lakóit, miután egy Ukrajnából átszökött nagymacskát láttak kóborolni a környéken a hétvégén – írja a Népszava.

A közvetlenül a határon fekvő Utcás (Ulic) település lakóit a hatóságok felszólították, hogy korlátozzák mozgásukat a szabadban, és azonnal jelentsék, ha látják a vadállatot.

A térségbeli Polonyinák Nemzeti Park vasárnap jelentette be, hogy fotócsapdák három kelet-szlovákiai település mellett is észlelték a tigrist, amely egy ukrán oldalon lévő vadasparkból szökött el. A szlovák környezetvédelmi minisztérium hétfőn azt közölte, hogy nem történt újabb észlelés.

A nemzeti park közleménye szerint a fiatal nagymacska a határ túloldalán fekvő Eszterág (Sztricsava) egy magántenyésztőjétől szökött meg. A tigris kiszabadulásáról az ukrán hatóságok értesítették szlovák kollégáikat még szombat este.

A tigris korábban, még kölyökként egy kelet-ukrajnai állatkert lakója volt, és az orosz invázió kezdetén került nyugatra – mondta el Miroslav Bural, a nemzeti park igazgatója a TASR szlovák hírügynökségnek. Szerinte lehetséges, hogy a hét hónapos tigris már visszament Ukrajnába. Jelezte, hogy az állat hozzá van szokva az emberek jelenlétéhez, mivel sokan fényképezkedtek vele a vadasparkban.

Nyitókép: Anupam Mukherjee / 500px

#Külföld#tigris#ukrajna#szökés#szlovákia#állatkert

Címlapról ajánljuk