Külföld

Zelenszkij felesége üzent a briteknek: míg ti a pennyjeiteket, mi az áldozatainkat számoljuk

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 3. 18:12

Az ukrán elnök felesége szerint, aki nem Ukrajnában él, nehezen érti, millyen áldozatokkal jár számukra a háború.

Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége szombaton, Kijevben interjút adott a BBC-nek. A háború gazdasági hatásaival kapcsolatban az ukrán first lady azt mondta, ha Ukrajna támogatása erős lenne, a válság is hamarabb véget érne.

Arra a kérdésre, hogy mit üzenne a briteknek, akik részben Ukrajna orosz megszállása miatt egekbe szökő energiaárakkal szembesültek, Zelenszka a szeptember 4-én adásba kerülő interjúban azt mondta: 

Megértem, hogy a helyzet rendkívül súlyos. De hadd emlékeztessek arra, hogy a pandémia idején, és a koronavírus még mindig velünk van, az árak szintén megugrottak, és ez Ukrajnát ugyanúgy érintette. Az árak Ukrajnában is emelkednek, de emellett ölik az embereinket. Úgyhogy, amikor a britek a számlájukon a pennyket számolják, mi is ugyanezt tesszük, számoljuk az áldozatainkat

Zelenszka a BBC-nek elmondta: az Ukrajnán kívül élők számára nehéz megérteni a háború hatását az ukrán népre, ezért is fontos megosztani az emberi történeteket, hogy kiderüljön, milyen csapást is jelent számukra az orosz invázió. 


Nyitókép: Anna Moneymaker/Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#anglia#olena zelenszka#bbc#interjú

Címlapról ajánljuk