Külföld

Olyan jól sikerült a katolikus segélyszervezet által szervezett tömegmészárlás-imitáció, hogy letartóztatták az „elkövetőt”

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 30. 14:25

Pedig csak egy gyakorlatról volt szó, amivel egy valós eshetőségre készültek fel.

Túl realisztikusra sikerült egy gyakorlat az USA-ban működő Catholic Charities nevű keresztény segélyszervezetnél, ami azt volt hivatott bemutatni, mi a teendő, ha valaki lövöldözni kezd az épületeikben, írja a Yahoo.

A segélyszervezet egy nebraskai férfit bérelt fel arra, hogy imitáljon lövöldözést egyik épületükben. Azt mondták neki, hogy a fenyegetést csinálja olyan realisztikusra, amennyire csak tudja. Ezt maradéktalanul teljesítette is.

John Channels valósághű műfegyvert szerzett a célra, és színészeket bérelt fel, akik halottnak tettették magukat a helyszínen, és művérrel voltak beborítva.

A szervezetnél dolgozók ennek következtében tényleg azt hitték, hogy valaki lövöldözni kezdett az épületben, és kitört a káosz. Volt, aki egy kukában bujkált a „támadó” elől, egy idősebb munkás pedig lélekben felkészült arra, hogy meg fog halni.

Az eset azzal ért véget, hogy terrorfenyegetés vádjával letartóztatták Channels-t. Holott a szervezet több felsővezetője is be volt avatva a módszereibe, a Catholic Charities helyi igazgatója szerint a férfit hiba volt alkalmazni, mivel félrevezette őket a képesítésével kapcsolatban.

Nyitókép (illusztráció): Eva Marie Uzcategui / Bloomberg via Getty Images

#Külföld#lövöldözés#gyakorlat#segélyszervezet#letartóztatás

Címlapról ajánljuk