Külföld

Donald Trump azzal kérkedett, hogy kényes részleteket tud Emmanuel Macron szerelmi életéről

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 30. 14:52

Az igazán kényes kérdés az, hogy hozzájuthatott-e a volt elnök hírszerzési információkhoz ezzel kapcsolatban.

Donald Trump elnöksége alatt és azután is rendszeresen kérkedett legközelebbi munkatársainak azzal, hogy kényes részleteket tud Emmanuel Macron francia elnök szerelmi életéről, és ezekről hírszerzési információkból értesült – tudta meg a Rolling Stone több forrásból is.

Mindez azért vet fel súlyos kérdéseket, mert a Donald Trump mar-a-lagói birtokán lefoglalt minősített iratok közt szerepel olyan dokumentum, ami a francia elnököt érinti, bár azt nem tudni, hogy az abban lévő információk hírszerzési forrásból származó, minősített információkat tartalmaznak-e és érintik-e Emmanuel Macron magánéletét.

Ugyanakkor úgy tudni, hogy amerikai és francia tisztviselők is próbálták kideríteni, hogy a volt amerikai elnök valóban tudhat-e érzékeny információkat Emmanuel Macronról és a francia kormányról, és felvet-e a dolog nemzetbiztonsági kérdéseket.

A magazin forrásai szerint Donald Trump a pletykáit nem részletezte különösebben, és mivel notórius nagyotmondó hírében áll, azt is nehéz megállapítani, hogy van-e valóságalapja az általa elmondottaknak.

Nyitókép (archív): Rita Franca/NurPhoto via Getty Images

#Külföld#donald trump#emmanuel macron#hírszerzés#pletyka

Címlapról ajánljuk