Külföld

Kakasztrófa! Súlyosbodik a shituáció: már a brit kormány is aggódik amiatt, hogy tele vannak ürülékkel az ország strandjai

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 28. 19:25

Van olyan körzet, ahol nyolcvan strandból 14 nem látogatható az ürülékhelyzet miatt.

Több civil szervezet és helyi turisztikai cég is felemelte a hangját, mert egész egyszerűen túl sok az ürülék az Egyesült Királyság tengerpartjain, írja a CNN. Korábban már Chris Witty, a brit kormány vezető egészségügyi tisztviselője is „növekvő közegészségügyi problémának” nevezte a helyzetet.

„Senki sem várja el, hogy a folyóvíz iható legyen, de az úszó embereknek és a játszó gyerekeknek nem kellene jelentős mennyiségű emberi ürülékkel számolniuk” – fogalmazott júniusi jelentésében.

A jelenség oka, hogy a csatornavizet a csatornahálózat túlterheltségekor az ország nagyjából 15 ezer nyílásán ürítik a folyók és a tenger vizébe. A múlt héten több mint száz tengerparton úszott ürülék a vízben. Csak Cornwall körzetében 14 strandot kellett bezárni a nyolcvanból.

Az ország csatornarendszerének nagy részét a viktoriánus idők óta nem újították fel, így az emberi ürülék ugyanoda gyűlik, ahová az esővíz is. Az Egyesült Királyságban a múlt hétig száraz volt az idő, de a hirtelen jövő viharokat nem bírta a rendszer.

Nyitókép:  Finnbarr Webster / Getty Images

#Külföld#egyesült királyság#strand#csatorna#ürülék

Címlapról ajánljuk