Külföld

„Minden csupa vér volt” - Három gyereke előtt verte halálra volt feleségét

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 27. 16:24

Emberölés vádjával tartóztattak le egy 31 éves férfit az amerikai Minnesota államban, miután három gyermeke előtt halálra verte volt feleségét – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint az anyuka a legkisebb kétéves fiát ölelte, amikor volt férje ütni és fojtogatni kezdte a férfi otthonában.

A 31 éves Anders Odegaard akkor kezdte el verni volt feleségét, amikor a szintén 31 éves Carissa Odegaard odament, hogy elhozza tőle gyerekeit. A párnak öt közös gyermeke volt, akik közül a legidősebb 9 éves éves, a legfiatalabb pedig kettő. A támadást három fiú nézte végig, két lányuk a nő autójában volt a gyilkosság idején.

A gyerekek elmondása szerint anyjuk azért érkezett, hogy templomba vigye őket, de ezt apja nem akarta, és ezen előbb összevesztek a kertben, majd a vita a házban folytatódott, ahol az apja ütni kezdte a nőt egy spatulával, majd fojtogatta.

A gyerekek elmondása szerint mindent vért borított, köztük a kétéves gyereket is, akiről egyik testvére mosta le a vért. A kisfiút a beszámolók szerint traumatizálta az eset.

A rendőrséget a gyerekek értesítették: kirohantak a házból, és megállítottak egy arra járó autóst, hogy hívjon segítséget. A kiérkező rendőrt Anders Odegaard alsónadrágban fogadta, az arca és haja véres volt. A rendőr nem sokkal később észrevette a bejárati ajtónál, egy vértócsában fekvő nőt, akinek súlyos fejsérülése volt.

A nőt mentőhelikopterrel szállították egy közeli város kórházába, ahol később belehalt sérüléseibe.

Az egykor ügyvédként és rövid ideig ügyészként is dolgozó Anders Odegaard ellen emberölés vádjával indítottak eljárást, amiért a helyi törvények szerint akár 40 évig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik. Az ügyészség azonban azt kérte, hogy a bíróság fontolja meg ennél is nagyobb büntetés kiszabását, mert gyerekek is jelen voltak a bűncselekmény elkövetésekor. Odegaard erre reagálva közölte a bírósággal, hogy nem jelent veszélyt a gyerekeire.

A bíróság 2,5 millió dolláros óvadékot állapított meg, meghagyva, hogy nem találkozhat a gyerekeivel, ha az óvadék kifizetése ellenében szabadlábon védekezhet az ellene felhozott vád ellen.

Nyitókép: GoFundMe

#Külföld#emberölés#gyilkosság#halálra verte#férj#feleség#gyerekek#egyesült államok

Címlapról ajánljuk